Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Testa hur bra koll du har på 1980-talet

Från 2020
Två tjejer på 1980-talet.
Bildtext Sussi och Lena drömmer om en språkresa till Hastings i serien Sommaren -85.
Bild: SVT

Minns du årtiondet då solarier var ofarliga, musiken cool och frisyrerna yviga? Nu kan du resa till denna fantastiska tid på Yle Arenan där du kan se den sympatiska svenska dramakomedin Sommaren -85.

Men vad minns du om tiden med axelvaddar, vattensängar, trådtelefoner, neon och He-man? Gör vårt test för att få veta om minnet fungerar eller om du läst på (ifall du inte var född då). Lycka till!

En serie du måste se

Ifall du gillar 1980-talet ska du definitivt inte missa Sommaren -85 på Yle Arenan. Det är en svensk dramakomedi om tre generationer kvinnor som bor i det lilla samhället Braxinge. Det som väver dem samman förutom blodet i deras ådror är längtan efter något annat.

Singelmamman Åsa (Emma Broomé) drömmer sig bort till Korfu och jobbar för att samla ihop pengar till sin 15-åriga dotter Lenas språkresa till Hastings i England.

En kvinna lifter på 1980-talet
Bildtext Åsa tänker lifta till Korfu.
Bild: SVT

Åsas dotter Lena (Elina Sätterman) känner sig förbisedd av alla korkade bandykillar som inte ser henne. Dessutom har hennes pappa bildat ny familj. Han låtsas som om hon inte finns.

Två flickor sitter på en säng på 1980-talet.
Bildtext Lena (till höger) och hennes kompis Sussi hittar på ett sätt att samla ihop pengar för en språkresa.
Bild: SVT

Mormor Barbro (Lotta Tejle) känner sig obehövd när hennes barnbarn åker bort över sommaren. Och det hjälper inte att relationen till dottern Åsa är sämre än någonsin. Hon drömmer om en nytändning i äktenskapet med Stickan som helst bygger nya altaner.

Kvinna och man grälar.
Bildtext Barbro och Stickan har problem i äktenskapet.
Bild: SVT

Välkommen tillbaka till 1980-talet på Yle Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln