Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Melania Trump avslöjar: Också parets yngsta son Barron testade tidigare positivt för coronaviruset

Från 2020
Barron Trump bredvid sin mamma Melania Trump. I bakgrunden applåderande politiker.
Bildtext Barron Trump tillsammans med sin mamma Melania Trump.
Bild: AOP

President Trumps 14-årige son Barron Trump testade också positivt för coronaviruset tidigare, avslöjar Melania Trump på Vita husets hemsida. Barron har senare testat negativt.

Melania Trump skriver att hennes rädsla besannades då Barron testade positivt.

– Som tur är han en stark tonåring och uppvisade inga symtom.

Melania säger att hon på sätt och vis är glad att alla tre gick igenom det här tillsammans - så de kunde sköta om varandra och tillbringa tid tillsammans.

Hon beskriver de symtom hon själv hade som mycket milda, och hon behövde aldrig sjukhusvård - till skillnad från sin man. I stället för att få medicin valde hon en ''mer naturlig väg'' och säger sig ha ätit hälsosamt och tagit vitaminer.

Melania meddelar också att hon är glad över att kunna meddela att hon testat negativt och säger sig kunna återuppta sina arbetsuppgifter så fort som möjligt.

– Utöver de här goda nyheterna vill jag att folk ska veta att jag förstår hur lyckligt lottad min familj är för att ha fått den vård vi fått, tillägger hon.

Donald Trump  på Vita husets balkong talar till sina väljare 10.10.2020
Bildtext Donald Trump efter att ha återvänt till Vita huset från militärsjukhuset Walter Reed.
Bild: AFP / Lehtikuva

Också president Trump är frisk, enligt hans läkare.

För omkring två veckor sedan meddelade president Trump att både han och Melania har testat positivt för coronaviruset. Trump vårdades i tre dygn på militärsjukhuset Walter Reed varefter han återvände till Vita huset där han fick fortsatt vård.

Trump är sedermera tillbaka i kampanjspåret.

Flera i Trumps administration och i hans närhet testade positivt för coronaviruset efter att presidenten smittats. Bland annat Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany och två senatorer.

Källor: AP, Reuters, CNN

Diskussion om artikeln