Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barkovs lagkamrat byter klubb – Ottawa lade beslag på ryske stjärnanfallaren Dadonov

Från 2020
Jevgenij Dadonov med pucken.
Bildtext Jevgenij Dadonov lämnar Florida Panthers.
Bild: Kevin Abele/Icon Sportswire

Jevgenij Dadonov kommer att spela för Ottawa Senators under de tre kommande säsongerna. Ryssen flyttar till klubben efter några säsonger i Florida Panthers. Det här är en viktig värvning för oss, säger Ottawas general manager Pierre Dorion.

NHL:s spelarmarknad har varit öppen i en knapp vecka och fortfarande finns det gott om meriterade spelare som saknar kontrakt. En av dessa var ryssen Jevgenij Dadonov.

Nu har Dadonov hittat en ny klubb. 31-åringen har skrivit på för Ottawa Senators där han kommer att få en lön på fem miljoner dollar per säsong under de kommande tre åren.

– Vi är glada för att vi har kommit överens med Jevgenij. Han är en pålitlig målskytt som hans poängskörd de senaste åren visar, säger Ottawas general manager Pierre Dorion på klubbens webbplats.

Jevgenij Dadonov debuterade i NHL hösten 2009 men lyckades aldrig etablera sig i ligan under tre säsonger i Florida. 2012 återvände han till KHL och spelade fem säsonger i den ligan innan han återvände till NHL.

Comebacken i Florida blev lyckad och under tre säsonger har han gjort 65, 70 och 47 grundseriepoäng för Florida.

– Det här är en viktig värvning för oss eftersom han kommer att hjälpa oss i offensiven och bevisligen är han bra i powerplay, säger Dorion.

Diskussion om artikeln