Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Första F1-loppet i Vietnam inhiberas: "Svårt men nödvändigt beslut"

Från 2020
Uppdaterad 16.10.2020 09:25.
Formel 1-tävlingen i Vietnam inhiberas.
Bildtext Formel 1-tävlingen i Vietnam inhiberas.

Arrangörerna av F1-loppet i Vietnam har meddelat att tävlingen inhiberas för år 2020. Ursprungligen skulle loppet ha körts redan i april men på grund av coronapandemin sköts evenemanget fram till november. Nu är det klart att det inte körs Formel 1 i Hanoi år 2020.

Världshistoriens första Formel 1-lopp i Vietnam borde ha körts den 5 april men coronapandemin satte som bekant stopp för planerna. Tanken var att loppet i stället skulle ha arrangerats i november – efter att coronapandemin varit ett avklarat kapitel.

Men nu vet vi bättre. Coronaviruset har inte försvunnit någonstans och arrangörerna har fattat beslutet att inhibera tävlingen för det här årets del.

– På grund av covid-19-pandemin kan vi inte välkomna planetens mest spännande och prestigefulla motorsportserie till Vietnam år 2020, säger Le Ngoc Chi som är verkställande direktör för Vietnam Grand Prix.

– Det var ett väldigt svårt beslut att fatta men det var nödvändigt med tanke på säkerheten under rådande omständigheter.

Hittills har elva deltävlingar av F1-serien körts. Följande deltävling äger rum om en vecka i Portugal. Totalt ska 17 lopp köras, enligt den nuvarande F1-kalendern.

Förutom GP-loppet i Vietnam har tolv andra VM-deltävlingar inhiberats år 2020. Fyra av dem skulle ha gått av stapeln i Europa: Hollands F1-lopp i april, Monacos F1-lopp i maj samt Azerbajdzjans och Frankrikes F1-lopp i juni, resten i Australien (1), Asien (4), Nordamerika (3) och Sydamerika (1).