Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tung förlust för TPS i första matchen efter karantänen – Haka vann viktiga bottenmötet

Från 2020
Uppdaterad 16.10.2020 21:41.
Programmet är inte längre tillgängligt

Det blev en tung återkomst till vardagen för TPS del. Haka vann med 2–1 efter Salomo Ojalas avgörande – och vann samtidigt viktig mark i bottenstriden. Se målen genom att klicka på artikelns huvudbild.

Karantänen är slut för TPS del och i kväll var det dags för första matchen sedan coronafallet i truppen. Inför kvällens match mot bortamatch mot Haka var TPS-tränaren Jonatan Johansson kritisk till fotbollsligans hanterande av läget.

– Två träningar och sen går vi in i säsongens viktigaste matcher. Då sätts inte spelarnas hälsa först. Skaderisken är väldigt hög när man spelar fem matcher på knappt två veckor efter en längre paus, sade Johansson.

Kvällens match i Valkeakoski var särskilt viktig. Haka, ligatia med 15 poäng inför kvällen, hade tre poäng ned till TPS på kvalplats.

Nu är marginalen lagen emellan sex poäng.

Hakabacken Luiyi de Lucas nickade in öppningsmålet på hörna i den första halvleken. TPS kvitterade i den 64:e minuten genom Rasmus Holma – också genom en nick.

Karantänen inte en bortförklaring

Den slutliga kallduschen för Åbolaget kom efter 79 minuters spel. Jami Kyöstilä hittade Salomo Ojala i straffområdet, som avslutade med ett högt skott förbi den främre stolpen.

– Det var jämnt och chansfattigt i dag, tur att man tog vara på sitt läge, konstaterade en glad Ojala efteråt för Ruutu.

Kan TPS skylla på karantänen? Svaret är nej, om man frågar målskytten Holma.

– Det är klart att det syns om man inte tränat tillsammans på två veckor, det är inte riktigt samma sak att vara ute på löptur för sig själv. Det var ändå säsongens viktigaste match, men jag vill inte skylla på förberedelserna, vi var i fysiskt bra form och spelade okej, menade Holma.

– Haka var kliniska, vi hade säkert fler chanser, men bollarna gick inte in för oss.

Resultat:

Fotbollsligan:

FC Haka–TPS 2–1 (1–0)
11' Luiyi de Lucas 1–0
64' Rasmus Holma 1–1
79' Salomo Ojala 2–1

Publik: 1 435

Division 1:

MP–MYPA 4–0 (2–0)
13' Dudu 1–0
36' Toni Tahvanainen 2–0
77' Antti-Ville Räisänen 3–0
90+4' Iiro Äijö 4–0

Publik: 612

Nationella ligan:

FC Honka–HJK 2–0 (1–0)
19' Milla Punsar 1–0
78' Tiia Savolainen 2–0

Publik: 388

Videokälla: Ruutu

Diskussion om artikeln