Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kärpäts ligalag i karantän efter coronafall – tre matcher flyttas fram

Från 2020
Uppdaterad 17.10.2020 08:04.
Kärpätspelare på isen efter en match.
Bild: All Over Press/Tomi Jokela

En person i Kärpäts ligalag har testat positivt för coronaviruset. Det betyder att hela laget nu kommer att sitta i karantän.

Kärpät har inlett ligasäsongen starkt men på fredagskvällen åkte laget på sin första förlust då KalPa vann med 5–1. Det blev också Kärpäts sista match på ett tag.

Sent på fredagskvällen kom beskedet att en person i ligalaget testat positivt för coronaviruset, och Norra Österbottens sjukvårdsdistrikt har bestämt att hela laget ska sitta i karantän till och med den 24 oktober.

Den insjuknade personen har inte deltagit i klubbens verksamhet sedan i onsdags på grund av influensasymptom. Personen var heller inte med när Kärpät mötte KalPa.

Det positiva fallet gör att Kärpäts tre kommande matcher flyttas fram. Det rör sig om kvällens match mot TPS, mötet med HPK den 20 oktober samt matchen mot JYP den 23 oktober.

KalPa kommer däremot att kunna fortsätta spela som planerat. Ligan har konsulterat sjukvårdsdistriktet i Norra Savolax och experterna där anser att det inte förekommit någon exponering.

När Kärpäts tre matcher kommer att spelas klarnar i ett senare skede.

Diskussion om artikeln