Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kasperi Kapanen kommer att få nyckelroll i Pittsburgh – klubbchefen ser honom som sista pusselbiten i Sidney Crosbys kedja: ”Borde passa bra ihop”

Från 2020
Uppdaterad 18.10.2020 09:56.
Kasperi Kapanen i Toronto
Bildtext Kasperi Kapanen flyttade från Toronto i augusti.
Bild: Gerry Ang​us/Icon Sportswire

Det saknas en högerytter för att komplettera Pittsburghs första kedja där Sidney Crosby och Jake Guentzel spelar. Enligt klubbchefen Jim Rutherford är Kasperi Kapanen högaktuell för den rollen. Vi hoppas att Kapanen ska vara den killen, säger Rutherford.

Under sina år i Toronto Maple Leafs stod Kasperi Kapanen ofta i skuggan av klubbens stora affischnamn. Vid vissa tillfällen fick han chansen i toppkedjorna men var ofta förpassad till en mindre roll med grovjobbet i fokus.

När Toronto åkte ur slutspelet den här säsongen började rykten florera att Kapanen inte skulle bli kvar i klubben speciellt länge till. I slutet av augusti kom sedan beskedet att han blivit bortbytt till Pittsburgh Penguins.

Genast när affären blev klar sade Pittsburghs klubbchef Jim Rutherford att Kapanen kan förvänta sig en offensiv roll, och på den linjen är han fortfarande.

Rutherford anser att Kapanen skulle passa in i första kedjan med Jake Guentzel och Sidney Crosby.

– Vi hoppas verkligen att vi ska hitta rätt kemi för Sidneys kedja. Han har spelat bra tillsammans med Guentzel en tid och det kommer att fortsätta. Det gäller att hitta en högerytter som fungerar och vi hoppas att Kapanen ska vara den killen.

– Kapanens fart och förmåga att gräva fram puckar borde göra att Sidney kan hitta honom i frilägen. De borde passa bra ihop men det återstår att se, säger han i en radiointervju enligt NHL:s webbplats.

Ett annat alternativ som också finns på bordet är att Kapanen skulle spela i en kedja med Jevgenij Malkin.

– Det är en stor ära för mig att de funderar på en sådan roll, med två av de bästa spelarna i världen. Jag ska vara redo när träningslägret börjar och visa alla att jag inte är här för att tramsa, säger Kapanen.

Diskussion om artikeln