Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Aston Villas sensationella säsongstart fortsätter – nu föll Leicester i toppkampen

Från 2020
Ross Barkley, Aston Villa
Bildtext Ross Barkley avgjorde på stopptid

Aston Villa tog sin fjärde seger på fyra matcher då laget besegrade Leicester med 1–0 i toppmatchen i Premier League. Aston Villa är det enda laget i ligan som ännu inte tappat poäng.

I den relativt händelsefattiga matchen sågs avgörandet först under stopptid då Ross Barkley gjorde matchens enda mål. Leicesters anfallsspel led av att lagets anfallsstjärna Jamie Vardy inte kunde spela på grund av en skada.

För Barkley som lånades från Chelsea i september var detta redan säsongens andra fullträff för Aston Villa. Sitt första gjorde han för två veckor sedan då Aston Villa sensationellt slog mästaren Liverpool med 7–2.

Aston Villas säsongstart har varit klubbens bästa sedan år 1930. Med fyra segrar på fyra matcher ligger laget tvåa i tabellen, en poäng bakom Everton som spelat en match mera.

Också med tanke på att Aston Villa förra säsongen endast blev 17:e, och bara med knapp marginal undvek degradering har lagets höstform varit en överraskning.

Nästa gång Aston Villa försöker förlänga på segersviten är på fredag då Villa möter liganykomlingen Leeds United på hemmaplan.