Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nytt coronakaos i FM-ligan – ytterligare fall i Kärpät, 13 KalPa-spelare har exponerats

Från 2020
Uppdaterad 19.10.2020 17:27.
Kärpätspelare firar mål.
Bildtext Kärpät kommer inte att spela matcher på åtminstone en vecka.
Bild: Lehtikuva

Nu har ytterligare en spelare i Kärpäts FM-ligalag testat positivt för covid-19. Spelaren fanns med i fredagens match mot KalPa – och därför flyttas också Kuopiolagets matcher fram.

Det var efter förra fredagens match mot KalPa som det blev offentligt att en spelare i Kärpät smittats av coronaviruset. Laget försattes i karantän och Kärpäts tre kommande matcher inhiberades.

– I dag har kommunens sjuksköterska kontaktat samtliga lagmedlemmar. Alla som har uppvisat symptom har i dag testats av kommunen. Kärpät fixar på måndag test för de som känner sig friska, sade lagets chefstränare Mikko Manner på lördagen.

Nu är ett andra coronafall inom truppen bekräftat. Som en följd av detta förlänger Norra Österbottens sjukvårdsdistrikt lagets karantän till den 26.10. Det betyder att lagets matcher mot TPS (17.10), HPK (20.10), JYP (23.10) och KalPa (24.10) spelas senare.

Spelaren som i dag fick positivt svar spelade i matchen mot KalPa förra veckan. FM-ligan har med hjälp av sitt spelarlokaliseringssystem utrett spelarnas rörelser under matchen, och kommit fram till att 13 KalPa-spelare kan ha exponerats för viruset.

Detta får följder för Kuopioklubben. Norra Savolax sjukvårdsdistrikt har försatt de 13 spelarna i fråga i karantän till den 26.10.

Detta stoppar inte KalPas verksamhet, men lagets spelarmängd räcker inte till för att spela matcher under karantänen. Därför flyttas lagets matcher mot KooKoo, SaiPa och Kärpät fram.

Damlejonen skjuter upp Sverigebesök

Planen var att Finlands hockeydamer skulle möta Sverige i tre landskamper i svenska Sundsvall i november.

Matcherna kommer att flyttas fram, meddelar svenska ishockeyförbundet. Matcherna kommer i stället att spelas under decemberuppehållet.

Sverige kommer i stället att möta Danmark och Norge i november.

Diskussion om artikeln