Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sköna islossningen för TPS – 20-åring fyrdubblade sitt målsaldo i ligan

Från 2020
Uppdaterad 19.10.2020 21:55.
Programmet är inte längre tillgängligt

TPS 20-årige mittfältare Santeri Haarala hade gjort ett ligamål tidigare. På måndagskvällen stod han för tre strutar då Åbolaget tog en viktig – och klar – seger över jumbon RoPS.

Förra fredagen slog Haka TPS med 2–1 och drygade ut marginalen till Åbolaget på kvalplats till sex poäng.

På måndagskvällen knappade TPS in med två pinnar. Åbolaget krossade RoPS på hemmaplan, samtidigt som Haka kryssade i Lahtis.

TPS gjorde vad man skulle hemma mot jumbolaget RoPS och knep tre säkra poäng. Rovaniemilaget har endast vunnit en match och tagit totalt fem poäng denna säsong.

Den första halvleken på Kuppis stadion blev ett målfyrverkeri i TPS färger. Santeri Haarala gjorde två och Mika Ääritalo ett mål under matchens första halva. Albijon Muzaci assisterade till två av fullträffarna.

Inte ett enda skott på mål i Lahtis

I den 54:e minuten fullbordade sedan Haarala ligakarriärens första hattrick med att träffa in en straff bakom den unge RoPS-målvakten Matias Niemelä. Matias Tamminen tröstmålade för gästerna på slutet.

– Det här var väldigt viktiga tre poäng för oss. En riktigt fin insats av oss, vi ville vinna mer än dem. Mot Haka utnyttjade vi inte våra chanser – i dag var vi effektiva, sa Haarala till Ruutu efteråt.

FC Lahti och Haka bjöd däremot inte på något målfyrverkeri. Matchen blev mållös – och bjöd inte på ett enda skott på mål.

Lahti kämpar om en plats i övre slutserien. För tillfället ligger man på sjätte plats med 29 poäng, alltså den sista platsen till övre slutserien, men SJK flämtar tre poäng bakom med en match mindre spelad.

I bottnen har Haka alltså ett fyra poängs försprång till TPS på kvalplats. Åbolaget har ändå spelat en match mindre.

LagMatcherPoäng
9. IFK Mariehamn2020
10. Haka2019
11. TPS1915
12. RoPS205

Resultat, fotbollsligan:

TPS–RoPS 4–1 (3–0)
17' Santeri Haarala 1–0
31' Mika Ääritalo 2–0
45' Haarala 3–0
54' Haarala 4–0
90' Matias Tamminen 4–1

Publik: 1 096

FC Lahti–Haka 0–0

Publik: 746

Videokälla: Ruutu

Diskussion om artikeln