Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Kristinestads interna revisor omplaceras: "Vi hade olika målbilder"

Från 2020
Kristinestad
Bildtext Rådhuset i Kristinestad.
Bild: Yle/ Amanda Bieber

Kristinestad beslutar omplacera sin interna revisor. Det kom man fram till i samförstånd, enligt stadens jurist Niklas Granö.

Inför måndagens stadsstyrelsemöte ville styrelseordförande Patrick Ragnäs (SFP) inte uttala sig om varför man skulle höra den interna revisorn.

- Det baserar sig på lagen om hörande av anställd. Det är mycket ovanligt, men normalt förfarande att ta upp det i styrelsen, sa Ragnäs.

Om stadsstyrelsen skulle ha kommit fram till att det finns orsak att höra revisorn, så ges tjänstemannen två veckor tid på sig att svara på hörandet.

- Efter det tar styrelsen på nytt ställning till ifall det finns skäl att säga upp personen i fråga, sa stadens jurist Niklas Granö.

Byter jobb

På tisdag morgon hänvisar styrelseordförande Patrick Ragnäs vidare till stadsjurist Niklas Granö.

- Stadsstyrelsen beslöt i samförstånd med tjänstemannen att hans tjänst som intern revisor upphör vid årsskiftet och att han då börjar jobba som servicekoordinator, säger Granö.

Det blev alltså inget hörande. Istället blev det en kompromiss.

Vad är det som ligger bakom det här?

- Vi hade kanske olika målbilder gällande vad en intern revisor ska göra och hur vissa uppgifter förväntas utföras, säger Granö.

Tjänstemannen konstaterar till Yle Österbotten att arrangemanget godkändes i stadsstyrelsen igår, måndag, men har inga ytterligare kommentarer.