Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fifa planerar ny storturnering för klubblag – Manchester United och Liverpool uppges stöda förslaget

Från 2020
Uppdaterad 20.10.2020 18:23.
Mohamed Salah kämpar om bollen med Daniel James.
Bild: imago images/Sportimage/ All Over Press

2022 kan det finnas en ny turnering för de största klubbarna i Europa. Enligt Sky Sports har Fifa långtgående planer för ”European Premier League”. Turneringen uppges innehålla upp till 18 lag.

I nuläget är Champions League och Europa League de största klubblagsturneringarna i Europa och styrs av Uefa. Om några år kan det finnas en storturnering som ligger under Fifas regi.

Sky Sports rapporterar om planer för ”European Premier League”, som ska spelas under en pågående säsong och innehålla upp till 18 lag. Lagen ska spela hemma- och bortamatcher och de bäst placerade gör sedan upp om turneringssegern i ett slutspel.

Enligt kanalen kan det bli aktuellt med start redan 2022.

Mer än ett dussin lag från England, Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien ska nu förhandla om turneringen. Maxantalet lag per land i turneringen ska vara fem.

Bland annat Manchester United och Liverpool ska ha gett sitt stöd. De båda klubbarna var nyligen involverade i ”Projekt Big Picture” där man ville göra om Premier League från grunden. Det förslaget har ändå stoppats.

Enligt Sky Sports är inget ännu klart men kanalen uppger att det kan komma besked inom några veckor. Det är också oklart vad Uefa anser om turneringen som kan ge stora konsekvenser för Champions League.

Diskussion om artikeln