Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hovrätten sänker straffet – Jori Lehterä döms till dagsböter

Från 2020
Uppdaterad 21.10.2020 17:31.
Jori Lehterä i närbild
Bildtext Jori Lehterä.
Bild: Emil Hansson/All Over Press

Ishockeyspelaren Jori Lehterä har dömts till 15 dagsböter för försök till köp av kokain. Åbo hovrätt valde att sänka tingsrättens dom där Lehterä dömdes till villkorligt fängelse.

För drygt två år sedan uppdagades en stor kokainhärva i Birkaland där 22 personer åtalades. En av personerna var ishockeyspelaren Jori Lehterä. Enligt tingsrätten hade Lehterä köpt och innehaft sex gram kokain och försökt köpa ytterligare ett gram av samma narkotikaämne.

Lehterä dömdes av tingsrätten till fyra månaders villkorligt fängelse för köp och innehav av kokain. Lehterä har hela tiden nekat till brottet och valde att överklaga till hovrätten.

Hovrätten i Åbo har nu sänkt straffet, och Lehterä döms i stället till 15 dagsböter som omfattar totalt 11 715 euro rapporterar STT.

Enligt hovrätten försökte Lehterä köpa ett gram kokain i maj 2018. Lehterä ska ha frågat efter kokain under ett telefonsamtal.

Hovrätten anser också att det inte finns bevis för att Lehterä skulle ha köpt och innehaft sex gram kokain.

I sitt svar nekade Lehterä till att han skulle ha köpt eller försökt köpa kokain. Han ansåg också att åtalet skulle förkastas.

Diskussion om artikeln