Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mäktig uppryckning av Jokerit – vände fyramålsunderläge i sista perioden till förlängningsseger

Från 2020
Marko Anttila och Peter Regin jublar.
Bildtext Peter Regin (till höger) gjorde två mål mot Barys Nur-Sultan.
Bild: Emil Hansson / All Over Press

Jokerit såg ut att gå mot en klar förlust mot Barys Nur-Sultan, men i den tredje perioden vaknade laget. Fyra mål under den sista kvarten tog laget till förlängning och väl där avgjorde David Sklenicka för Jokerit.

”Vi kommer aldrig upp i den nivå som krävs” sa Jokerits lagkapten Marko Anttila efter förlusten mot Amur Chabarovsk i måndags och påpekade att man skulle hitta kämpaandan till nästa match mot Barys Nur-Sultan.

Den kämpaandan verkade laget till en början inte ha tagit med sig till Kazakstan. I början av den sista perioden låg Jokerit under med 0–4 och såg ut att gå mot en ny förlust.

Men när det gällde som mest vaknade laget. Först reducerade Peter Regin och när Tommi Kivistö satte 2–4 började hemmalaget se skärrade ut.

Jokerit utnyttjade sitt momentum och Peter Regin dunkade in 3–4 bakom Joni Ortio då sex och en halv minut återstod att spela. Jokerit tryckte sedan på för en kvittering och då en knapp minut återstod att spela sköt stjärnbacken Mikko Lehtonen in 4–4.

Matchen gick till förlängning och där inledde hemmalaget vassast men det var Jokerit som skulle få sista ordet. Brian O´Neill snurrade upp hemmaförsvaret och spelade fram David Sklenicka som satte segermålet.

Tack vare segern steg Jokerit till fyra i den västra konferensen. Efter tre raka bortamatcher flyger laget nu hem till Helsingfors där säsongen fortsätter på måndag med match mot Avtomobilist Jekaterinburg.

Barys Nur-Sultan – Jokerit 4–5 efter förlängning
24:41 1–0 Jegor Petuchov (Alichan Asetov, Dmitrij Gurkov)
36:27 2–0 Arkady Sjestakov (Leonid Metalnikov, Jakob Lilja)
41:10 3–0 Jakob Lilja (Curtis Valk)
43:14 4–0 Linus Videll (Alichan Asetov)
45:42 4–1 Peter Regin (Brian O´Neill)
52:02 4–2 Tommi Kivistö (Eeli Tolvanen)
53:30 4–3 Peter Regin (Brian O´Neill, Viktor Lööv)
58:50 4–4 Mikko Lehtonen (Jordan Schroeder, Brian O´Neill)
62:12 4–5 David Sklenicka (Brian O´Neill)

Diskussion om artikeln