Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vasa Sport har fått upp ångan – Rasmus Reijola höll nollan för tredje matchen i rad

Från 2020
Uppdaterad 22.10.2020 08:32.
Rasmus Reijola lägger plockhandsken på pucken.
Bildtext Rasmus Reijola har varit säkerheten själv i Sports mål.
Bild: Mikko Lieri / All Over Press

Vasa Sport har en målvakt som man verkligen kan lita på just nu. Rasmus Reijola har inlett säsongen övertygande och mot SaiPa räddade han samtliga 17 skott. Reijola har nu hållit målet rent i 182 minuter och 42 sekunder.

När Sport inledde säsongen med förluster mot Pelicans och Ässät var det Niko Hovinen som vaktade målet, men i det två följande matcherna fick Rasmus Reijola chansen och tog den. Reijola höll nollan mot både HPK och Tappara då Sport vände trenden.

I kvällens match mot SaiPa fick Reijola åter förtroendet mellan stolparna och gjorde precis som tidigare – spikade igen. Reijola stoppade 17 skott då Sport vann med 3–0.

– Det var en kämpaseger för oss. Vi försvarade bra och gjorde mål på våra chanser. Det räckte den här gången, säger anfallaren Juho Liuksiala till C More efter matchen.

Liuksiala satte Sports 2–0-mål i början av den andra perioden. I slutet av den första gav Valtteri Viljanen laget ledningen på straff.

Nyförvärvet Sebastian Stålberg punkterade sedan matchen i början av den sista perioden med sitt 3–0-mål. Fullträffen var svenskens första i Sporttröjan.

– Vi är ett sammansvetsat gäng och det syns på isen, säger Liuksiala.

Även om Sport nu vinner matcher så finns det ändå problemområden som laget måste få bukt med. Laget har ännu inte gjort något mål i numerärt överläge.

Kvällens match avslutades med spel i fem mot tre och fem mot fyra men Sport lyckades inte få in något powerplaymål.

Resultat:

SaiPa – Sport 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
16:59 0–1 Valtteri Viljanen straff
24:54 0–2 Juho Liuksiala (Niclas Lucenius, Roope Talaja)
41:06 0–3 Sebastian Stålberg (Jesse Paukku, Jonne Virtanen)

Publik: 1558

Diskussion om artikeln