Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Första förlusten för ligaledarna Everton – tränaren Ancelotti vill överklaga röda kortet: "Ett skämt – det var inte med flit"

Från 2020
Uppdaterad 25.10.2020 23:57.
Lucas Digne stämplar Kyle Walker-Peters bakifrån.
Bildtext Här stämplar Lucas Digne till sig ett rött kort.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Everton har fått en drömstart på Premier League-säsongen. Men nu har laget förlorat för första gången. På söndagseftermiddagen var Southampton bättre – och Lucas Dignes röda kort uppskattades inte av Evertontränaren Carlo Ancelotti.

Tottenham, West Bromwich, Crystal Palace och Brighton har under säsongsinledningen av Premier League fått se sig slagna av ett formstarkt Everton. Dessutom kryssade ”Toffees” mot lokalrivalen Liverpool förra veckan.

Men nu är ligaledarnas poängsvit bruten. Borta mot Southampton släppte man in två mål i den första halvleken. James Ward-Prowse och Che Adams gjorde målen, medan lagets målspottare Danny Ings denna gång skötte framspelandet till de båda fullträffarna.

– Vi försökte ta oss tillbaka in i matchen och var bättre i den andra halvleken, menade Evertonlotsen Carlo Ancelotti i Sky Sports sändning.

Men den andra halvleken bjöd inte på fler mål – men nog på fler motgångar för gästerna.

Ancelotti: "Vi kommer garanterat att överklaga"

Evertonbacken Lucas Digne hänge inte med i Kyle Walker-Peters fart och stod för en rejäl stämpling. Domaren straffade fransmannen Digne med ett direkt rött kort.

I Ancelottis ögon förtjänade Digne ”kanske” högst ett gult kort.

– Det röda kortet var ett skämt. Det var inte med flit och det var verkligen inte våldsamt. Kanske var det ett gult, och kanske har allt snack om Pickford och Richarlison (från matchen mot Liverpool, reds. anm.) den här veckan påverkat beslutet. Ifall det är på det viset, så är det inte rättvist. Vi kommer garanterat att överklaga, intygade italienaren.

Everton toppar fortfarande ligan med lika många poäng (13) som rivalen Liverpool. Trean Aston Villa på tolv poäng har ändå en match mindre spelad. Southampton ligger på femte plats.

Resultat, Premier League:

Southampton–Everton 2–0 (2–0)
27' James Ward-Prowse 1–0
35' Che Adams 2–0

Wolverhampton–Newcastle 1–1 (0–0)
80' Raul Jimenez 1–0
89' Jacob Murphy 1–1

Arsenal–Leicester 0–1 (0–0)
80' Jamie Vardy 0–1