Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Höjdhopparen Linda Sandblom avslutar sin karriär - inre lågan har börjat slockna

Från 2020
Uppdaterad 27.10.2020 08:39.
Porträttbild på Linda Sandblom.
Bildtext HIK-friidrotts Linda Sandblom avslutar sin höjdhoppskarriär.
Bild: Bubi Asplund / Yle

Höjdhopparen Linda Sandblom från Hangö har tagit beslutet att avsluta sin idrottskarriär. Hon säger till tidningen Västra Nyland att den inre lågan har börjat slockna.

Linda Sandblom, 31 år, har satsat de senaste 15 åren på sin karriär som höjdhopparen. Karriären har varit framgångsrik med bland annat två FM-guld utomhus och tre guld i inomhus-FM.

Linda Sandbloms bästa resultat 193 från juni 2016 var också finskt rekord tills Ella Junnilla hoppade en centimeter högre i juni 2019.

Sandblom har representerat Finland i OS, VM, EM och EM i U23-klassen. Hon har också deltagit i EM-tävlingar inomhus. Sex gånger har hon representerat Finland i landskampen mot Sverige.

Hon har representerat HIK-friidrott under hela sin karriär.

Övervägde att sluta redan i våras

Hon säger att då coronaepidemin slog till i våras övervägde hon redan att avsluta sin karriär. Hon valde ändå att tävla och orsaken var att hon inte ville att ett år av träning skulle gå till spillo.

- Tävlingsivern fanns under sommaren och den finns fortfarande kvar. Jag saknar ändå det där lilla extra som krävs för att vara idrottare på toppnivå, säger hon till Västra Nyland (bakom betalmur).

Linda Sandblom säger att det var ett svårt beslut att ta.

- Jag trodde inte att det här beslutet skulle vara så tungt att ta men det var det, säger hon.

Höjdhopparen Linda Sandblom lägger spikskorna på hyllan

3:07

Linda Sandblom är utbildad lärare inom småbarnspedagogik och jobbar på ett daghem i Hangö. Hon ser fram emot att ha ledigt på sommaren och att kunna resa.

Möjligen veteran-VM

Hon säger att det inte är omöjligt att hon någon gång hoppar höjd igen.

- Jag känner mig själv och det skulle inte förvåna om jag hoppar igen. Det finns ju de som kommit tillbaka för att till exempel hoppa i veteran-VM, säger Linda Sandblom.

Västra Nyland var först med nyheten.