Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Två mål av AC Milans Zlatan Ibrahimovic i toppmötet mot AS Roma – 39-åringen i ensam skytteligaledning i Serie A

Från 2020
Uppdaterad 27.10.2020 09:51.
Zlatan Ibrahimovic
Bildtext Zlatan Ibrahimovic är i toppform i Serie A.
Bild: AFP / Lehtikuva

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att imponera i den italienska fotbollsligan. Ibrahimovic visade med sina två mål att målformen håller i sig trots att den svenske anfallsstjärnan redan är 39 år gammal.

Matchen mellan de italienska fotbollsjättarna AC Milan och AS Roma slutade oavgjort 3–3. För Milan var detta den första gången man tappade poäng. Men samtalsämnet nummer ett blev som vanligt Zlatan Ibrahimovic.

AC Milan tog tre gånger ledningen i matchen, och AS Roma kvitterade lika många gånger. Zlatan gjorde sitt första mål redan i den andra minuten då han sträckte på benet och styrde in Rafael Leaos passning.

Zlatan Ibrahimovic
Bildtext Zlatan hyllad matchhjälte för AC Milan.
Bild: AFP / Lehtikuva

Sitt andra mål för kvällen satte Zlatan från straffpunkten i den andra halvleken. Men inte heller det räckte till för seger. Några minuter från slutet styrde Zlatan bollen oturligt till Romas Marash Kumbulla som fastställde slutresultatet 3–3.

Zlatan i skytteligatopp, AC Milan hålls i tabelltopp

Det är inte endast Zlatan utan hela AC Milan som uppvisar stark form just nu. Milan inledde Serie A med fyra raka segrar, och nu tappade man poäng för första gången. Trots det fortsätter Milan i tabelltopp två poäng före Napoli och Sassuolo.

Zlatan Ibrahimovic som nyligen drabbats av covid-19 har repat sig sensationellt väl från smittan. Har nu gjort sex mål på tre matcher i Serie A, och är ensam ledare i skytteligan.

Bakom Zlatan har Sassuolos Francesco Caputo, Torinos Andrea Belotti och Inters Romelo Lukaku noterats för fem mål.

– Jag förväntar mig alltid det bästa från mina spelare, och Zlatan är en mästare. Hans fysik är häpnadsväckande. Men ibland måste han få vila också, säger Milans tränare Stefano Pioli.

Zlatan Ibrahimovic
Bildtext Zlatan tog smällar mot AS Roma
Bild: AFP / Lehtikuva