Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tredje coronafallet i Kärpät – laget återgår till normal verksamhet trots det nya fallet

Från 2020
Kärpätspelare firar mål.
Bildtext Kärpät återgår till normal verksamhet trots fallet.
Bild: Lehtikuva

I ishockeyklubben Oulun Kärpät har man redan påträffat ett tredje fall av covid-19. Det senaste fallet hittades i de tilläggstester som gjordes inom laget under förra veckan.

Kärpät har på måndagen återgått till gemensamma träningar efter att laget varit i karantän. Enligt klubben kan verksamheten ändå fortsätta normalt. Det senaste coronafallet hotar inte heller den följande ligamatchen som Kärpät ska spela i sin hemmahall på onsdag mot Pelicans.

Första fallet efter KalPa-matchen

Kärpäts första fall av coronasmitta hittades i testerna som gjordes efter ligamatchen mot KalPa den 16 oktober. Då man hittade det andra fallet förlängdes lagets karantän fram till den 27 oktober. Under karantänen har en stor del av spelarna testats på nytt, och i dessa tester hittades det senaste fallet.

Kärpät understryker på sin webbplats att man hela tiden följt myndigheternas rekommendationer. Efter det första fallet har man ytterligare stärkt samarbetet med läkare och hälsomyndigheter för att bättre kunna spåra smittokedjorna.

Matchen på onsdag mot Pelicans blir Kärpäts första i ishockeyligan på två veckor. Kärpät har endast spelat fem ligamatcher så här långt.

Diskussion om artikeln