Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Linda Sällström pekar ut sig själv som svagaste länken i tunga kvalsegern – hyllar lagets insats: ”Spelade uppoffrande i varje närkamp”

Från 2020
Uppdaterad 28.10.2020 07:14.
Linda Sällström med bollen mot Skottland.
Bild: Lehtikuva

Linda Sällström har öst in mål i EM-kvalet, men kammade noll mot Skottland. Det gjorde ändå inget då Eveliina Summanen satte matchens enda mål. En skön seger, säger Sällström efter matchen.

Tre poäng hemma mot Skottland satte Finland i ett lysande läge i EM-kvalet. Laget toppar nu gruppen med tre poäng före Portugal och fyra före Skottland.

– Vi vill vinna vår grupp, och sett till det var det väldigt viktiga poäng och en skön seger, säger Linda Sällström till Yle Sporten.

Sällström har varit strålande i kvalet och stått för hela åtta fullträffar, men mot Skottland lyckades hon inte med målskyttet. I stället var det Eveliina Summanen som dunkade in segermålet tidigt i den andra halvleken.

– Jag är nöjd så länge vi vinner. Jag gör en sämre insats och är kanske den svagaste länken i den här matchen, men det gör inget när alla andra spelar så bra.

"En fantastisk laginsats"

Och det är framför allt hela laget som Sällström hyllar efter segern.

– Vi spelar uppoffrande i varje närkamp och höll tätt i försvaret. Vi lyckades trycka dit ett mål och höll sedan undan när Skottland tryckte på mot slutet. Det var en fantastisk laginsats, säger hon.

Om en dryg månad fortsätter kvalet. Den 1 december ställs Finland mot just Skottland på bortaplan.

– Vi har besegrat Skottland och vet att det är möjligt att göra det igen. Samtidigt kommer Skottland inte att göra det lätt för oss, säger Sällström.

Diskussion om artikeln