Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lukas Hradecky räddade dubbelt efter att ha orsakat straff – trots det föll Bayer Leverkusen tungt i Europaspelet: "Helt onödigt"

Från 2020
Lukas Hradecky dirigerar försvaret i Leverkusen.
Bildtext Lukas Hradecky var på väg att rädda poäng i Europa League.
Bild: All Over Press

Första förlusten på hela hösten – men Bayer Leverkusen kan inte skylla på sin finländske målvakt Lukas Hradecky. Han räddade en straff i andra halvlek i Europa League.

Efter fem omgångar i Bundesliga är Bayer Leverkusen fortfarande obesegrat, i cupen gick laget enkelt vidare och i Europa League-premiären blev det en storseger.

I den andra omgången i Europaspelet tog det roliga ändå slut för Leverkusen. Leverkusen tvingades spela stora delar av matchen mot Slavia Prag med tio man efter Karim Bellarabis utvisning och ett sent segermål av Peter Olayinka avgjorde.

En stund före Slavia Prags 1–0-mål var Lukas Hradecky i händelsernas centrum. Den finländske landslagsmålvakten orsakade en straff – men han räddade både straffen och returen.

"Helt onödig förlust"

Hradecky konstaterar efter matchen att hans ingripande vid straffsituationen inte var värst bra. Han kom ut fel och rev ner Olayinka, men lyckades rädda i nästa läge.

– Jag trodde att jag skulle hinna först på bollen, men domaren blåste. Som tur räddade jag mig själv, men sedan gjorde de ändå mål, säger Hradecky på Leverkusens webbplats.

Efter Olayinkas hörnmål hade Leverkusen lägen att kvittera, men det blev ingen utdelning.

– Det här är en helt onödig förlust. Utvisningen påverkade, men inte ens med tio man borde vi har förlorat, säger tränaren Peter Bosz.

För Hradeckys landslagskamrat Glen Kamara blev det däremot full pott hemma mot polska Lech Poznan. HJK-bekantingen Alfredo Morelos satte enda målet på Ibrox och Kamara spelade nittio minuter på mittfältet.

Efter två omgångar har Rangers full pott och toppar gruppen tillsammans med Benfica.

Europa League-gruppspelets enda nordiska lag Molde har också två segrar efter två matcher. Molde slog Rapid Wien på hemmaplan och delar förstaplatsen med Arsenal.

Europa League fortsätter nästa vecka med den tredje gruppspelsomgången.

Se samtliga resultat på Uefas webbplats.

Diskussion om artikeln