Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Pargas IF vann säsongens sista match – slutar på en fjärde plats i division två

Från 2020
En fotbollsspelare sparkar en boll.
Bildtext Arkivbild. Pargas IF:s fotbollsherrar tog hem segern i säsongens sista match.
Bild: Arash Matin

Pargas IF:s fotbollsherrar vann lördagens hemmamatch mot FC Espoo med 2–0, och slutar därmed på en fjärde plats i division två. Piffenspelaren Gezim Voca gjorde matchens båda mål.

– Det här var nog pricken på i, en belöning för en lyckad säsong. Vi har haft en del tajta matcher här i slutet så det kändes väldigt bra att vinna, säger Stefan Strömborg, ansvarig tränare för laget.

Strömborg är nöjd med säsongen som helhet, och tycker att fjärdeplatsen känns välförtjänt.

– Vi har spelat bra den här säsongen, och jag tycker att en fjärdeplats är vad vi förtjänar. Säsongen startade med goda resultat, vilket visade att vi var redo och klarat coronakrisen bra. Det gav spelarna självförtroende och ökade hungern.

En fotbollstränare under en match.
Bildtext Arkivbild. Stefan Strömborg är nöjd med hur laget har presterat under säsongen.
Bild: Arash Matin / Yle

Laget steg den här säsongen från division tre till division två, och Strömborg säger att laget har utvecklats under säsongens gång.

– Det känns bra att vi spelmässigt också kan vara med och utmana topplagen.

Dagens match var även trotjänaren Ville Ranta-Ahos sista, och Strömborg säger att dagens vinst var det perfekta avslutet för Ranta-Aho.

– Vi bestämde att vi skulle spela för Ville idag, och det gjorde pojkarna också. Ville spelar för laget, sätter laget i första hand och hans hjärta klappar för klubben och orten. Vår grundstrategi är att hitta spelare som verkligen vill spela för piffen och Pargas, och Ville är just en sådan spelare. Han kommer att lämna ett tomrum i laget både som spelare och som människa.

Diskussion om artikeln