Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fjärde raka ligamatchen utan seger för Barcelona – chefstränaren Koeman: "Jag är orolig"

Från 2020
Luis Rioja överlistade Neto i Barcelonas mål.

FC Barcelona har vunnit det spanska fotbollsmästerskapet åtta gånger under de senaste tolv åren, senast säsongen 2018–2019. Den här säsongen har storklubben inlett minst sagt uselt.

Lördagens match var bara den senaste i raden av dåliga resultat för en klubb av Barcelonas mått. Alavés, en baskisk klubb vars bästa framgång är final i Uefa-cupen 2001, pinade Barcelona och ledde länge matchen tack vare Luis Riojas mål i den 31:a minuten.

Situationen uppstod när Gerard Piqué gav en aningen svår passning åt målvakten Neto som fumlade rejält med följden att Rioja kunde stjäla bollen och föra in den i Barca-målet.

Antoine Griezmann utjämnade 32 minuter senare, men eftersom inga flera mål såg dagsljuset slutade matchen 1–1. Till saken hör att Alavés tvingades spela matchens sista halvtimme med en mans underläge på grund av Jota Peleteiros utvisning.

– Jag är orolig över vårt anfallsspel. Det är inte attitydproblem och inte heller dålig koncentration, utan en fråga om att vara mer distinkt framför målet, säger lagets chefstränare Ronald Koeman enligt Marca.

Barcelona rasat ner till tolva

– Vi hade samma problem (i Champions League-matchen) mot Juventus och igen i dag. Dessutom gav vi ett mål åt Alavés. Men om vi skapar så här många lägen så kan vi inte missa så här mycket. Det är inte bra om man lyckas skapa så här mycket och ändå bara gör ett mål, säger Koeman.

Att Barcelona bara lyckats ta hem två av de senaste tolv seriepoängen som stått till buds, oroar också Koeman.

– Klart att jag är orolig. Men jag tycker att spelet i regel varit hyfsat bra. Jag skulle vara ännu oroligare om vi inte skulle skapa chanser.

Barcelona hade 73 % av bollinnehavet och vann skotten med 25–4 och vore det inte ha varit för Fernando Pachecos lysande räddningar kunde Barcelona ha vunnit stort.

Det oavgjorda slutresulatet innebär att Barcelona nu spelat fyra ligamatcher i rad utan seger. För en vecka sedan var den stora antagonisten Real Madrid bättre med 3–1, en vecka tidigare vann Getafe med 1–0 och innan det spelade Barca och Sevilla oavgjort 1–1.

På grund av den senaste tiden magra saldo måste man låta ögonen falla ner till 12:e plats i La Liga för att hitta Barcelona som står på 8 poäng efter 6 matcher. Real Madrid, som i lördags besegrade Huesca med 4–1, toppar tabellen med 16 poäng på 7 sju matcher.

Under lördagen spelades två övriga matcher i La Liga: Atlético Madrid slog Osasuna med 3–1 och Athletic Bilbao vann över Sevilla med 2–1.

Diskussion om artikeln