Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Brittiska medier: Prins William insjuknade i covid-19 redan i våras - men hemlighöll smittan

Från 2020
Uppdaterad 02.11.2020 07:15.
Prins William under ett besök i Belfast den 9 september, långt efter att han rapporteras ha insjuknat i covid-19.
Bildtext Prins William under ett besök i Belfast den 9 september, långt efter att han rapporteras ha insjuknat och tillfrisknat från covid-19.
Bild: EPA-EFE/Brian Lawless

Storbritanniens prins William "kämpade för att andas" efter att han insjuknat i covid-19 i april. Men han hemlighöll sin diagnos, eftersom han inte ville oroa nationen. Det rapporterar brittiska medier som BBC och The Sun.

Prins William smittades av coronaviruset i april, strax efter att både hans far prins Charles och premiärminister Boris Johnson hade insjuknat i covid-19.

Enligt den anonyma källa som citeras av The Sun så var hertigen av Cambridge rätt illa däran i ett skede och "kämpade för att andas". Men han ville inte "oroa nationen" efter nyheterna om prins Charles och premiärminister Johnson.

Prins William ska ha vårdats av hovets läkare, följt regeringens riktlinjer och självisolerat i Anmer Hall i Norfolk. Både BBC och The Sun rapporterar att prinsen, trots infektionen, ville sköta sitt arbete så gott som möjligt och deltog i en lång rad engagemang per videolänk under april månad.

Varken hovet eller prins Williams kansli har velat kommentera uppgifterna.

WHO-chefen håller sig isolerad

Världshälsoorganisationens (WHO) chef Tedros Adhanom Ghebreyesus har berättat på Twitter att han varit i närheten av en person som bekräftats smittad av viruset.

WHO-chefen uppger att han mår bra och att han inte har några covid-symptom. Han följer WHO:s riktlinjer, självisolerar och arbetar hemifrån under de kommande dagarna.

I ett annat inlägg understryker han att det är mycket viktigt att följa de här riktlinjerna för att bryta smittkedjorna och värna om sjukvårdssystemen.

Källor: BBC, The Sun, Reuters, AFP, AP