Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Två barn räddade ur rasmassorna i Izmir - räddningsarbetet efter fredagens skalv fortsätter

Från 2020
Programmet är inte längre tillgängligt

På måndag morgon räddades en treårig flicka ur rasmassorna i Izmir. Det var ungefär 65 timmar efter fredagens jordbävning. Räddningsarbetarnas ansträngningar är alltså inte förgäves, trots att dödssiffran stiger efter skalvet i Egeiska havet.

Räddningsarbetarna i den turkiska kuststaden Izmir fortsätter att leta efter överlevande i åtta byggnader som rasade där i det kraftiga skalvet i fredags.

Den treåriga flickan blev den 106:e människan som hittades levande i rasmassorna i Izmir, enligt den statliga turkiska nyhetsbyrån Anadolu. Flickan förlorade ett syskon i skalvet, men hennes mamma, två systrar och en bror räddades redan på lördagen.

Redan under natten till måndagen kunde räddningsarbetarna glädjas åt att de fick fram en 14-årig flicka ur rasmassorna. Den flickans lillasyster hade dessvärre omkommit.

Programmet är inte längre tillgängligt
14-årig flicka räddades från ruinerna i Izmir - 58 timmar efter jordbävningen. Bildkälla: Izmir Ifayie / AFAD. - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Enligt turkiska myndigheter har antalet dödsoffer i Izmir nu stigit till 79 och antalet skadade ligger på 962 i Turkiet. Över 200 av dem vårdas fortfarande på sjukhus.

På den grekiska ön Samos omkom två tonåringar när de hamnade under en tegelvägg som rasade över dem. På Samos skadades också både människor och hus i skalvet, speciellt på öns nordvästra sida i staden Karlovasi.

Skalvet hade sitt epicentrum i Egeiska havet, ett 20-tal kilometer nordväst om ön Samos och uppgifterna om dess styrka varierar mellan 6,7 och 7,0 på Richterskalan.

Källor: AP, AFP, Reuters, Anadolu Agency