Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Tillfälligt stopp för inomhusmotion för vuxna i Kyrkslätt – strängare begränsningar på grund av coronasmitta kopplad till hobbyverksamhet

Från 2020
Fötterna på två innebandyspelare i närkamp om bollen
Bildtext Begränsningen gäller i två veckor, från den 3 till 17 november.
Bild: Robert Nyholm

Inga träningar för vuxna ska ordnas i kommunens inomhuslokaler de kommande två veckorna. Därtill rekommenderar kommunen att gruppstorlekarna inom hobbyverksamheten för barn inomhus begränsas till högst 20 personer.

Enheten för smittsamma sjukdomar i kommunen har under de två senaste veckorna fått kännedom om över 20 fall av massexponering, av vilka hälften hänger samman med hobbyverksamhet.

På grund av det här har kommunen beslutat att rekommendera och ta till strängare begränsningar än i övriga delar av Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

Förra veckan beslöt Huvudstadsregionens koordinationsgrupp för coronaviruset om nya rekommendationer för hobby- och fritidsverksamhet i regionen.

Slut på motionsträning de kommande två veckorna

Kyrkslätt har beslutat att det från och med imorgon (3.11) inte kan ordnas träningar för personer som fyllt 20 år och äldre i de lokaler som ägs av kommunen.

Begränsningen gäller också annan hobbyverksamhet inomhus för personer som fyllt 18 år och äldre.

Begränsningen gäller i två veckor, fram till tisdagen 17 november.

Också privata aktörer rekommenderas följa kommunens begränsningar under samma tidsperiod.

Kommunen rekommenderar ytterligare att omklädningsrummen på uteidrottsplatser inte används. Användning av munskydd rekommenderas om dessa används.

Därtill rekommenderar kommunen att hobbyverksamheten för barn inomhus begränsas så att gruppstorleken är högst 20 personer.

Tränare och instruktörer rekommenderas använda munskydd under hela hobbyverksamheten.

Alla som deltar i hobbyverksamhet rekommenderas iaktta god hand- och hosthygien och tillräckliga avstånd.

Diskussion om artikeln