Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Patrik Karlkvist var en besvikelse i Vasa och avtalet med Sport bröts – nu går legendaren Peter Forsberg in med bidrag för att ta anfallaren till Modo

Från 2020
Patrik Karlkvist i Sport.
Bildtext Med 0+0 på åtta matcher var Patrik Karlkvist en stor besvikelse i Vasa.
Bild: Mikko Lieri / All Over Press

Förra helgen bröt Patrik Karlkvist sitt avtal med Sport. Nu vill han tillbaka till Modo. Den klassiska klubben får ekonomiskt stöd från olika håll – bland annat från legendaren Peter Forsberg.

På måndagen blev det klart att Janne Keränen förstärker Sports offensiv. En lucka i Vasalagets pussel fanns efter att svensken Patrik Karlkvist bröt sitt avtal i helgen.

Karlkvist kom aldrig till sin rätta i Sport och noterade inte en enda poäng under sina åtta matcher.

Nu är han nära en comeback i Modo – tack vare ekonomiskt bidrag från supportrarna och sponsorer. Klubben startade en insamling där fansen har kunnat skicka pengar för att ro hem värvningen.

Den utsatta summan är uppnådd. Bland de som har bidragit finns ett par profiler – dels den förre storstjärnan Peter Forsberg, dels RB Leipzigs och det svenska fotbollslandslagets mittfältare Emil Forsberg.

Förhandlar i Vasa

Karlkvist har spelat de fyra senaste säsongerna för Modo i Sveriges näst högsta serie. I fjol gjorde han braksuccé med 68 poäng på 52 matcher.

I en intervju med Sportbladet säger Karlkvist att han är överväldigad av supportarnas stöd. Att Modo-ikonen Peter Forsberg bidrar är Karlkvist nöjd över.

– Det är ett kvitto på att man har gjort något bra. Kanske inte bara som hockeyspelare utan i föreningen överlag. Han vet väl att jag har ett stort Modo-hjärta.

Modo uppger att sportchefen Fredrik Glader är i Vasa för att förhandla fram ett kontrakt. Om Glader och Karlkvist kommer överens ansluter fjolårets poängkung till ett lag långt från toppen.

Med Ville Nieminen som färsk tränare har det gått tungt i Örnsköldsvik. Modo ligger på tolfte plats i tabellen just nu.

– De vill att jag ska komma hem och jag vill komma hem. Det är bara en tidsfråga innan det löser sig. Det är egentligen bara bläcket på pappret som ska dit, säger Karlkvist.