Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wales förbundskapten Ryan Giggs greps av polis – nekar till anklagelserna, men leder inte landslaget i tunga mötet med Finland

Från 2020
Uppdaterad 03.11.2020 16:15.
I september ledde Ryan Giggs sitt Wales till en 1–0-seger mot Finland på Olympiastadion i Helsingfors.
Bildtext I september ledde Ryan Giggs sitt Wales till en 1–0-seger mot Finland på Olympiastadion i Helsingfors.
Bild: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Wales och Finlands fotbollsherrar gör upp om gruppsegern i Nations League. När lagen möts om ett par veckor får Wales klara sig utan sin förbundskapten Ryan Giggs. Giggs greps av polis efter ett påstått bråk med sin flickvän och nu petas han av förbundet.

Wales förbundskapten Ryan Giggs greps på söndagskvällen. Enligt brittisk media uppstod tumult hemma hos Giggs i Manchester och polis kallades till platsen.

– Ryan Giggs förnekar alla anklagelser mot honom, uppger hans talesman.

– Han samarbetar med polisen och kommer att hjälpa till under den pågående utredningen.

Polisen i Manchester har gett tidningen The Sun en lägesuppdatering.

– Polisen kallades till platsen vid 22-tiden. En kvinna i 30-årsåldern hade fått lindriga skador men var inte i behov av vård, uppgav polisen.

Viktig match mot Finland väntar

Det var meningen att Giggs skulle presentera landslagstruppen till Nations League-matcherna mot Irland och Finland på tisdag. Den tidigare Manchester United-stjärnan har släppts av polisen, men presskonferensen ställdes ändå in.

I det skedet ville Wales fotbollsförbund inte ge något besked, men på eftermiddagen meddelades det att Giggs inte kommer att leda landslaget under samlingen i november.

– Förbundet och Ryan Giggs har kommit överens om att han inte närvarar vid vår kommande samling, meddelar förbundet på sin webbplats.

I stället blir det assisterande tränaren Robert Page som har ansvar för Wales i november. Wales presenterar sin trupp till avslutningen i Nations League-gruppen på torsdag. Då kommer också Finland att ta ut sitt lag.

Wales och Finland gör upp om segern i en av B-ligans grupper. Med två matcher kvar att spela har Wales ett försprång på en poäng. I den sista omgången möts Wales och Finland, så Finland har fortfarande gruppsegern i egna händer.

Utgångsläget

LagPoäng
1. Wales10
2. Finland9
3. Irland2
4. Bulgarien1

Vid lika poäng avgör inbördes matcher. Matchen Finland–Wales slutade 0–1.

Kvarvarande matcher:

15.11: Wales–Irland
15.11: Bulgarien–Finland

18.11: Bulgarien–Irland
18.11: Wales–Finland

Artikeln uppdaterad klockan 16.15 med att Giggs inte närvarar vid samlingen.

Källa: Reuters

Diskussion om artikeln