Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Regeringen samlad för att diskutera coronaläget - bland annat konkurslagstiftningen på bordet

Från 2020
Uppdaterad 03.11.2020 16:17.
Programmet är inte längre tillgängligt
Regeringen förhandlar om åtgärder gällande coronapandemin - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Regeringen är samlad på Ständerhuset för att uppdateras om coronaläget och diskutera kommande åtgärder. Statsminister Sanna Marin (SDP) konstaterar att det inte ännu är läge att andas ut. Läget kan försämras snabbt.

Enligt uppgift ska ett digert coronapaket behandlas i kväll. På agendan finns bland annat konkurslagstiftning och snabblån. Förhandlingarna väntas dra ut på tiden.

- Vi hoppas alla att coronasituationen lättar, men vi kan inte andas ut ännu. Och vi måste vara beredda på att situationen kan ändra snabbt, kommenterade statsminister Sanna Marin (SDP) då hon kom till Ständerhuset i eftermiddag.

Centern flaggar för lättnader i reserestriktioner

Näringsminister Mika Lintilä (C) flaggade för lättnader i reserestriktionerna. Men han var mycket knapphändig med informationen.

- Vi går igenom beredningarna först och presenterar efter det resultaten i offentligheten, kommenterade Lintilä.

Företagen kommer att få ett finansieringspaket. En modell kommer att presenteras under de närmasta dagarna, lovade Lintilä.

De senaste coronarestriktionerna för restauranger togs i bruk på måndag.

De är beroende av coronaläget i landskapet och om restaurangen är en matrestaurang eller en restaurang där man huvudsakligen säljer alkohol.

Coronafallen på väg ner - men situationen kan ändra snabbt

Institutet för hälsa och välfärd har signalerat att antalet coronavirusfall ser ut att vara på väg neråt, men att situationen kan ändras fort. Speciellt de regionala förändringarna kan vara snabba.

Under de två senaste veckorna har 2 788 fall bokförts, vilket är 132 färre än under de två veckorna dessförinnan.

Åtminstone 46 kommuner registrerade nya fall av smitta under måndagen. Exakt hur många kommuner det är fråga om är oklart eftersom THL inte ger ut uppgifter från kommuner där färre än fem fall har påträffats.

Diskussion om artikeln