Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Märkliga matchen i Sotji – Jokerit gjorde tre mål på drygt tre minuter, tappade ledningen i sista minuten och avgjorde efter videogranskning

Från 2020
Jokerit firar.
Bildtext Jokerit kom tillbaka efter söndagens förlust.
Bild: Lehtikuva

Jokerit åkte som en jojo genom bortamatchen i Sotji. Efter drygt sextio minuters spel stod ett decimerat Jokerit ändå som segrare.

Talande för en match kantad av märkligheter: Efter Jokerits avgörande mål i förlängningen stannade hela Sotjis lag kvar på isen för att debattera med domarteamet.

Efter många vändningar var det Brian O'Neill som antecknades för segermålet till 5–4. Fullträffen godkändes efter en videogranskning där domarna tittade på Peter Regins rörelser runt kassen.

Förlängningen föregicks av en målexplosion i den tredje perioden. Jokerit kom tillbaka från ett tvåmålsunderläge – efter att ha gjort tre mål på drygt tre minuter.

I 4–3-ledning hade Jokerit två gånger om chansen att säkra tre poäng med ett mål i tom kasse, men bortaspelarna brände sina lägen och i stället kvitterade Daniil Miromanov med tjugo sekunder till full tid.

Jokerit kom till spel med sjutton utespelare och gick alltså runt på tre kedjor på grund av spelarna som var coronapositiva efter den förra bortaresan.

Nästa vecka fortsätter Jokerits KHL-säsong mot SKA S:t Petersburg i Helsingfors.

KHL:

Sotji–Jokerit 4–5 e. förl. (0–0, 2–0, 2–4, 0–1)
21.54 Rafael Batirsjin (David Rundblad, Igor Rudenkov) 1–0
25.05 Sergej Sjmeljov (Nikita Totjitskij, Jere Karjalainen) 2–0 PP
40.32 Niklas Jensen (Brian O'Neill) 2–1
43.51 Nikita Totjitskij (Oleg Pogorisjnij, Daniil Miromanov) 3–1
49.13 Jakub Krejcik (David Sklenicka, Peter Regin) 3–2
49.41 Veli-MattI Savinainen (Henrik Haapala) 3–3
52.40 Jordan Schroeder (Henrik Haapala) 3–4
59.40 Daniil Miromanov 4–4
60.41 Brian O'Neill (Peter Regin) 4–5

Diskussion om artikeln