Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Leigh Anne Lindholm hade en ångestfylld morgon – presidentvalet i USA polariserar också inom familjer

Från 2020
Kvinna i förgrund.
Bildtext Leigh Anne Lindholm vill inte ha fyra år till med Trump.
Bild: David Fagerudd

Leigh Anne Lindholm är ursprungligen från South Carolina i USA och har bott i Finland de senaste 17 åren. I dag har hon haft en särskilt ångestfylld morgon då hon följt med presidentvalet i hemlandet USA. Hon har själv röstat via e-post, men ändå oroar hon sig för hur valet kommer att sluta.

- Jag är lite besviken att röstresultaten är så jämna mellan Trump och Biden. Jag vill inte ha fyra år till med Trump och tycker att det är dags för en ny president, säger Lindholm.

Lindholm tror att en seger för Trump skulle betyda ökad rasism och ett bakslag för jämställdheten i landet. Hon oroar sig också för hur en till period med Trump kommer att påverka bilden av USA i resten av världen.

Valet har varit mycket jämnt, vilket tyder på en stor polarisering i landet. Lindholm säger att det även har uppstått gräl inom hennes familj när man har diskuterat politiska frågor.

- Min familj har också röstat, men vi talar inte så mycket om politiska frågor mera då vi har så olika åsikt ibland. Det har hänt flera gånger att vi hamnat i gräl.

Diskussion om artikeln