Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Född i farstun är en improviserad sitcom - lika galet som det låter

Från 2020
Uppdaterad 12.11.2020 15:05.
Trailer: Född i farstun 2020 - Spela upp på Arenan

Född i farstun gör comeback. Fredagen den 13.11 får Märta Westerlund och Simon Karlsson sällskap av skådespelare från hela landet för att i direktsändning improvisera en sitcom och samla in pengar för världens barn i samband med näsdagen 2020.

Allt kan hända under den fem timmar långa sändningen där skådespelarna ska improvisera tretton avsnitt av en sitcom. Följ med bakom kulisserna för att se de lätt hysteriska förberedelserna i de korta pauserna mellan avsnitten.

Skådespelarna får sina roller bara några minuter före det gäller. I år deltar Oskar Pöysti, Susanne Marins, Anna Hultin och Niklas Häggblom.

chat.yle.fi/svenska kan du påverka vad som händer. Är det en inbrottstjuv med narkolepsi som stiger in genom dörren i nästa avsnitt? Eller en lättskrämd rörmokare? Eller en paranoid programledare från Strömsö?

Följ sändningen på Arenan och Yle Fem

Följ hela direktsändningen på Arenan nu på fredag 13.11 kl. 18-23. Via chat.yle.fi/svenska kan du påverka och ge förslag (om du tittar via en dator visas sändningen också samtidigt som chatten).

Född i Farstun visas också live på Yle Fem kl 18-19.30.

Om du är orolig för att glömma tiden kan du följa Yle X3M på Facebook där Född i farstun också visas i sin helhet.

Hjälp oss hjälpa världens barn

Född i farstun samlar in pengar för världens barn som en del av näsdagen. Vi gör allt för att bjuda på lite skratt och hoppas att du kan delta genom att donera en slant.

Du kan donera 10 euro genom att skicka textmeddelandet “näsdagen” till 16499. Via mobilepay kan du donera en valfri summa till numret 91919.

Via vår insamlingsbössa på näsdagens webbsida kan du också donera via nätbank eller räkning.

Donera redan nu

Du behöver inte vänta tills fredag. Insamlingen har redan kört igång. Vi är otroligt tacksamma för alla bidrag, oberoende av om de är stora eller små.

Vad är näsdagen?

Näsdagen in pengar för världens barn varje år. Idén kommer ursprungligen från Storbritannien där den första näsdagen ordnades redan 1988. Läs mer om näsdagen på stiftelsens webbsidor.

12.11 kl 10.18 Artikeln uppdaterades med ny information om chatten

Diskussion om artikeln