Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Tack för att du ville vara med och sticka sockor tillsammans med oss till förmån för Näsdagens insamling för världens barn

Från 2020
Tv-programmet Strömsös hantverksexpert Lee Esselström står framför Strömsövillan med en röd clownnäsa och håller en halvfärdig röd yllestrumpa. Yllestrumpan är hennes design för Näsdagen 2020.
Bildtext Varje år görs en ny design av näsdagssockan. Strömsös hantveksexpert Lee Esselström fick äran att designa näsdagssockan 2020.
Bild: Alexandra Wärn / Yle

Strömsös sockutmaning för Näsdagen 2020 blev en succé. Tillsammans med publiken samlade vi över 7800 euro till Näsdagens insamling för världens barn. Många har varit med och stickat sockor och skänkt pengar.

I mitten av september drog Strömsö igång sockutmaningen där alla som ville kunde vara med och sticka sockor för att sälja dem och donera pengar till Näsdagens insamling.

På sociala medier kan du se en del av det som alla ivriga hantverkare stickat under hashtaggarna #nenäsukka, #näsdagen och #strömsökal2.

Nu är sockutmaningen över men Näsdagens insamling pågår året runt. Vill du fortsätta sticka fler sockor kan du till exempel använda Lee Esselströms specialdesignade mönster för Näsdagen 2020.

Det går också att bidra till Strömsös virtuella insamlingsbössa fram till årets slut. Där kan du även följa med och se den exakta summan av alla bidrag.

Ett stort tack till alla som var med i Strömsös sockutmaning till förmån för Näsdagen 2020!

Många lärde sej sticka sockor och stickade sitt allra första par med hjälp av Lees sockskola med steg för steg-videoinstruktioner.

Vi bjöd också ut fyra par sockor i olika storlekar via nätauktion medan projektet pågick. Strömsös sockauktion samlade in sammanlagt 162 euro till Näsdagen.

Genom att klicka på länkarna nedan kan du bläddra med hjälp av pilen i bilderna och se alla olika färger och resultatet av stickglädje i 30 olika par av folkets sockor.

Låt dig inspireras och sticka ett eget par du också, om du inte hann med tidigare!

På andra språk

Diskussion om artikeln