Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Barn drunknade i Borgå simhall - social- och krisjouren ger hjälp och stöd

Från 2020
Uppdaterad 05.11.2020 19:42.
simhallen i borgå 28.10.16
Bildtext Ett barn drunknade i Borgå simhall på torsdagen. Arkivbild.
Bild: Yle/Stefan Härus

Ett barn drunknade i Borgå simhall på torsdag eftermiddag. Barnet deltog i en eftermiddagsklubbs verksamhet i simhallen.

– Ett djupt deltagande i de anhörigas sorg. Nyheten är chockerande och sorglig, och den berör säkert alla Borgåbor djupt, säger stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula i ett pressmeddelande.

Östra Nylands social- och krisjour erbjuder psykosocialt stöd i krissituationer dygnet runt på telefonnumret 040 517 4194.

På krisjourens webbsida finns anvisningar för situationer då man upplevt något traumatiskt samt råd om hur man talar med ett barn efter en plötslig krissituation.

Borgås stadsdirektör om drunkningsfallet i simhallen: "Det är väldigt chockerande"

4:18

Enligt tidningen Itäväylä, som var först med nyheten, rör det sig om ett barn i lågstadieåldern.

Barnet hade enligt tidningen sjunkit under vattenytan utan att någon annan i allaktivitetsbassängen upptäckte det. Barnet avled på plats trots återupplivningsförsök.

Simhallen stängdes efter olyckan och Östra Nylands social- och krisjour erbjöd hjälp till dem som befann sig på platsen.
Polisen undersöker fallet.

5.11.2020 klockan 18.43. I texten har begreppet under skolåldern ändrats till lågstadieåldern. Information om simhallens simskolor har också lämnats bort.

5.11.2020 klockan 19.42. I texten och rubriken har simskola korrigerats med eftermiddagsgrupp och uppdateras med Borgå stads information om krishjälp.