Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mourinho fruktar nytt skadebakslag för Bale – vill att Wales ska vara försiktiga i Nations League: ”Får inte trötta ut honom”

Från 2020
Uppdaterad 06.11.2020 17:30.
Gareth Bale med bollen i en landskamp mot Finland.
Bildtext Gareth Bale kommer att möta Finland nästa vecka.
Bild: EPA-EFE/MAURI RATILAINEN

Finland och Wales gör upp om gruppsegern i Nations League om knappa två veckor. Gareth Bale kan komma att spela en stor roll för Wales men hans tränare i klubblaget, José Mourinho, hoppas att landslagsledningen ska vara försiktig med stjärnan.

Gareth Bale gjorde nyligen comeback efter sin knäskada och samtidigt debut för nygamla klubben Tottenham. Bale har gjort två inhopp för klubben i Premier League och tre matcher från start i Europa League under den senaste tiden.

Nästa vecka startar landslagsuppehållet och Bale är uttagen i Wales trupp som möter USA i en träningsmatch och sedan spelar i Nations League mot Irland och Finland.

Tre landslagsmatcher på kort tid gör Tottenhamtränaren José Mourinho en aning orolig. Han hoppas att landslagsledningen ska överväga ordentligt hur mycket man matchar Bale.

– Han är en spelare som haft tillräckligt med problem. Vi har jobbat mycket med honom och vill inte förstöra det arbete som vi lagt ner de senaste veckorna.

– Wales har två matcher i Nations League och jag förväntar mig att han spelar, men om de bryr sig lika mycket om honom som vi måste de sköta återhämtningen, säger Mourinho enligt nyhetsbyrån Reuters.

Mourinho vill inte se en trött spelare återvända till klubblaget efter landslagsmatcherna.

– De måste se över hur många dagar det är mellan matcherna och hur mycket han spelare. De får inte trötta ut honom, säger han.

Under den här landslagssamlingen kommer Wales att coachas av Robert Page och Albert Stuivenberg eftersom förbundskaptenen Ryan Giggs är borta.

Diskussion om artikeln