Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kärpät nollat på hemmaplan för första gången på nästan tre år – SaiPa-tränaren: ”Förhoppningsvis utmanar Trump inte resultatet”

Från 2020
Uppdaterad 06.11.2020 22:20.
Niclas Westerholm i målet mot Kärpät.
Bildtext Niclas Westerholm höll nollan mot Kärpät.
Bild: Markku Hyttinen / AOP

Niclas Westerholm räddade 25 skott och Tomas Zaborsky gjorde segermålet när SaiPa vann över Kärpät på bortaplan med 1–0. Resultatet var sällsynt i den bemärkelsen att det var första gången sedan december 2017 som Kärpät inte gjorde mål på hemmaplan i grundserien.

När Kärpät spelar på hemmaplan i grundserien gör laget garanterat mål. Åtminstone så har det varit sedan 0–1-förlusten mot JYP den 19 december 2017, men i kväll tog den sviten slut.

Mot SaiPa blev resultatet det samma som för nästan tre år sedan. Avgörandet föll i slutet av den andra perioden då Leevi Karjalainens misslyckade skott blev till en perfekt passning som nådde Tomas Zaborsky, och slovaken petade in segermålet.

– Jag är väldigt stolt och glad för killarnas skull. Vi hade en klar försvarsplan för den här matchen som hela laget förband sig till, säger SaiPas tränare Tero Lehterä efter matchen.

SaiPa tog sin första trepoängare sedan början av oktober och lämnade samtidigt jumboplatsen. I förra omgången tog SaiPa en straffseger mot HPK men innan det hade laget sju raka förluster.

– Det har varit en tuff tid och alla vet hur situationen är. Min sista önskan är att förhoppningsvis utmanar Trump inte resultatet, säger Lehterä.

Målvakten Nicklas Westerholm räddade 25 skott och hade även hjälp av stolparna då Kärpät träffade ramverket vid tre tillfällen.

– Det grämer att vi inte fick utdelning men all heder åt SaiPa som försvarade bra. Det gäller bara att fortsätta träna och blicka mot nästa match, säger Lauri Mikkola som coachade Kärpät i stället för Mikko Manner som är på landslagsuppdrag.

Resultat:

Kärpät – SaiPa 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
38.21 0–1 Tomas Zaborsky (Leevi Karjalainen, Jaakko Lantta)

Målvakter:
Justus Annunen Kärpät 2+3+5=10
Niclas Westerholm SaiPa 8+4+13=25

Publik: 2234

Diskussion om artikeln