Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Borgålaget Hunters lånar ut sin stjärna till KHL-klubben Jokerit i tre dagar

Från 2020
Uppdaterad 08.11.2020 14:31.
Mika Partanen spelar ishockey i den finska ligan för Jukurit.
Bildtext I FM-ligan har Mika Partanen representerat HIFK och Jukurit.
Bild: Tomi Natri /All Over Press

Hockeyklubben Jokerit i KHL har problem med coronaviruset. Trots att många spelare inte står till förfogande, ska laget spela en hemmamatch mot rivalen SKA S:t Petersburg på tisdag. Mika Partanen, som representerar Hunters i Finlandsserien, får testa på KHL-hockey då han lånas ut till Helsingforslaget i tre dagar.

För att få ihop en trupp till SKA-matchen tänker Jokerit använda A-juniorer, spelare från Mestislaget Kiekko-Vantaa och tillfälliga förstärkningar.

Till den sistnämnda kategorin hör finlandssvensken Mika Partanen som under hösten har återvänt hem och spelat för Borgålaget Hunters i Finlandsserien. Det har blivit 5 + 8 = 13 poäng på 5 matcher.

Hunters meddelar på sin webbplats att Partanen lånas ut till Jokerit i tre dagar.

Den 28-årige Partanen har representerat HIFK och Jukurit under sina sju säsonger i FM-ligan. Förra säsongen blev det 10 + 14 = 24 poäng på 56 matcher i Jukurit.

Tre förstärkningar

Jokerit meddelar på sin webbplats även om två andra förstärkningar.

Det handlar om backen Joonas Järvinen och anfallaren Matias Myttynen som ansluter till klubben på prövotid.

Järvinen spelade förra säsongen i HIFK. Myttynen inledde i Jokerit, men hade svårt att plats, och flyttade till oktober 2019 till SHL-laget Malmö.

Varken Järvinen eller Myttynen har spelat matcher under hösten.

Artikeln uppdaterad söndagen den 8 november klockan 14.32 med nyheten om att även Joonas Järvinen och Matias Myttynen ansluter till laget.

Diskussion om artikeln