Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan Ibrahimovic i händelsernas centrum med ny straffmiss och stopptidsmål – skyttekungen förklarade också omtalade bilden: "Försökte irritera svenskar"

Från 2020
Zlatan Ibrahimovic skjuter mot Hellas Verona.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic är uppe i åtta gjorda mål i Serie A.
Bild: AFP / Lehtikuva

Serie A:s skyttekung Zlatan Ibrahimovic fortsätter att rädda Milan – och bränna straffar. Ibrahimovic såg till att Milan fick med sig en poäng efter ett sent mål.

Vad har hänt?

Många AC Milan-supportrar frågade sig nog det när en dryg timme var spelad i hemmamatchen mot Hellas Verona i går kväll.

Zlatan Ibrahimovic brukar vara bombsäker från straffpunkten, men den här hösten är ett undantag. I 1–2-underläge hemma på San Siro fick Milan en straff, "Ibra" klev fram och skickade bollen högt över.

Svensken har totalt missat tre straffar den här hösten.

– Nästa gång vi får en straff ger jag nog bort den, säger han till italiensk tv efter matchen.

Gjort åtta mål

Ibrahimovic var i händelsernas centrum i Milano. Utöver straffmissen prickade han virket, fick ett mål VAR-underkänt – och tryckte in kvitteringen till 2–2 på stopptid.

– Jag är givetvis arg och besviken. Vi hade många chanser, jag missade en straff och ett kryss är inte tillräckligt bra. Med tanke på läget i tabellen vill vi vinna varje match.

Ibrahimovic gjorde sitt åttonde mål för säsongen och är fortfarande skytteligaledare i Italien. Trots det tar han emot en matchpaus med öppna armar.

– När man blir trött är man inte hundra procent. Jag behöver vila och nu väntar ett landslagsuppehåll. Jag hade inte samma skärpa och vilja framför målet.

Skickade ut bild

På tal om landslag … Ibrahimovic skapade nyligen en ny debatt i Sverige när han skickade ut en bild på sociala medier med sig själv i den svenska landslagströjan och bildtexten "Long time no see".

Sveriges förbundskapten Janne Andersson tog ut truppen till matcherna i november förra veckan. Andersson konstaterade att han inte har haft kontakt med Ibrahimovic sedan 2016 och att det inte är aktuellt med en comeback för "Ibra".

Efter matchen mot Hellas Verona fick Ibrahimovic en fråga om bilden.

– Jag gjorde inte det för att jag vill göra en comeback i landslaget. Jag försökte bara att irritera svenskar.

I stället är Ibrahimovics målsättning att ta Milan tillbaka till ligatoppen i Italien. Just nu ser det lovande ut. När landslagsuppehållet startar leder laget Serie A.

– Många lag slåss om tätplaceringarna och några av dem har inte spelat på topp hittills. Spelschemat är tufft och laget i bäst form har stor chans att ta titeln.

Real föll efter tre straffmål

I Spanien åkte storklubben Real Madrid på rejält med stryk i sista matchen för landslagspausen. Valencia vann med hela 4–1 hemma på Mestalla.

Det märkliga?

Tre av fyra Valencia-mål kom från straffpunkten. Carlos Soler satte ett hattrick från elva meter.

Carlos Soler firar mål.
Bildtext Carlos Soler gjorde tre mål mot Real Madrid.
Bild: AFP / Lehtikuva

Förlusten i Valencia var en ny missräkning för Real Madrid. Tränaren Zinedine Zidane saknade coronasmittade Casemiro och Eden Hazard, men såg ingen anledning att gömma sig bakom det.

– Vi kan leta efter tusen förklaringar, men vi borde inte göra det. Alla i den här truppen är en Real Madrid-spelare. Matchen förändrades totalt efter deras kvittering. Det har hänt oss många gånger och jag gillar inte det, säger Zidane enligt Reuters.

Vid landslagspausen leder Real Sociedad den spanska ligan. Regerande mästaren Real Madrid ligger fyra.

Diskussion om artikeln