Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barcelonas superlöfte Ansu Fati opererades – tvingas vara borta från matcher i fyra månader

Från 2020
Ansu Fati vrider om sitt knä.
Bildtext Fati skadades i matchen mot Real Betis.
Bild: /All Over Press

Barcelonas superlöfte Ansu Fati har opererats på grund av den knäskada han fick under veckoslutets match i den spanska fotbollsligan mot Real Betis. Fati som anses vara ett av fotbollsvärldens största tonårslöften kommer att missa matcher i fyra månader.

Fati som fyllde 18 år i oktober har varit en av Barcelonas bästa spelare denna höst. Han har gjort fem mål på de tio matcher han spelat för klubben.

Under förra säsongen blev Fati den yngste målskytten i Barcelonas klubbhistoria. Samtidigt blev han också den yngste målskytten i Champions League-historien.

Fatis skada är ett nytt bakslag för den katalanska fotbollsjätten FC Barcelona. Efter sju matcher i La Liga parkerar klubben på en blygsam åttonde plats i tabellen.

Fati som är född i Guinea-Bissau fick spanskt medborgarskap för ett drygt år sedan. Internationellt har han redan representerat såväl Spaniens U21-landslag som A-landslaget. Fati blev också Spaniens alla tiders yngste målskytt då han gjorde sitt första mål för A-landslaget i september i Spaniens Nations League-match mot Ukraina.

Diskussion om artikeln