Hoppa till huvudinnehåll

Sport

BBC: Vietnams GP stryks från nästa års tävlingskalender – korruptionsmisstankar ligger bakom beslutet

Från 2020
Formel 1-bilar startar ett lopp.
Bild: XPB Images

Vietnams GP har strykts från VM-seriens tävlingskalender år 2021, berättar BBC. Gatuloppet i Hanoi som skulle ha körts i slutet av april faller bort på grund av flera problem för de lokala arrangörerna.

Redan under denna säsong var det tänkt att man skulle ha tävlat i Vietnam. Årets deltävling blev ändå inställd på grund av coronaviruspandemin.

I augusti häktades det lokala toppnamnet bland arrangörerna Nguyen Duc Chung på grund av korruptionsåtal. Trots att häktningen inte hade något att göra med Formel 1-serien blir hålet enligt de vietnamesiska myndigheterna för stort för att fylla.

De lokala myndigheterna berättar för Formel 1-serien att man nu i Vietnam fokuserar på nya val, på att besegra coronaviruset, och på att återhämta sig från tyfonen.

Det är fortsättningsvis möjligt att man kör ett Formel 1-lopp i Vietnam år 2022, men situationen är ännu öppen.

Ännu möjligt att det blir 23 deltävlingar år 2021

Formel 1-serien har tänkt presentera sin tävlingskalender för det internationella bilsportförbundet FIA på tisdag. Den slutliga kalendern torde presenteras på onsdag. Ifall man hittar en ersättare för Vietnam är det fortsättningsvis möjligt att man under nästa år kör rekordmånga 23 deltävlingar.

Enligt de uppgifter som BBC har kommer nästa års Formel 1-serie att inledas i Australien i slutet av mars, och avslutas i Abu Dhabi i början av december.

Diskussion om artikeln