Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Coronasmittad Sergio Garcia drar sig ur Masters: "Har inte missat en major på 21 år"

Från 2020
Uppdaterad 10.11.2020 10:23.
Sergio Garcia.
Bildtext Lång svit av major-tävlingar bryts.
Bild: EPA

Segraren i Masters år 2017, Spaniens Sergio Garcia tvingas dra sig ur årets Masters efter att han testat positivt för covid-19. Garcia som vann karriärens enda seger i en major-turnering för tre år sedan fick besked om sin smitta på söndag.

– På lördag efter att jag körde hem från Houston Open började jag känna halsont, och fick hosta. Symptomen fanns kvar på söndag morgon, så jag beslöt att testa mig för covid-19 tillsammans med min fru Angela. Lyckligtvis testade hon negativt, men det gjorde inte jag, skrev Garcia på Twitter.

Den 40-årige spanjoren har hört till världseliten i golf ända sedan millennieskiftet. Förra månaden tog han sin första seger på den amerikanska PGA-touren sedan sin Masters-seger då han vann Sanderson Farms-turneringen i Jackson.

– Jag har inte missat en major-turnering på 21 år, men tyvärr missar jag Masters denna vecka. Det viktiga är att min familj och jag mår bra. Vi kommer tillbaka starkare, och jagar den gröna kavajen nästa april, skriver Garcia.

Under denna säsong har Garcia inte tagit sig till avslutningsdagarna i US Open eller PGA Championship. Av major-turneringarna inhiberades British Open på grund av pandemin.

Masters flyttades till hösten, Woods försvarar segern

Den 84:e upplagan av Masters kör igång på Augusta National Golf Club på torsdag. Ursprungligen skulle tävlingen ha gått i april, men på grund av pandemin flyttades den till november. Tävlingen kommer att spelas utan publik.

År 2019 vann Tiger Woods tävlingen, och han finns med i startfältet också i år. Ifall Woods framgångsrikt försvarar sin seger i Augusta skulle han redan ta sin sjätte seger i Masters.

Diskussion om artikeln