Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gareth Bale trots allt med för Wales i Nations League-matchen mot Finland

Från 2020
Gareth Bale.
Bildtext Bale finns med i truppen mot Finland.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Stjärnanfallaren i Wales, Gareth Bale har återhämtat sig från sin skada och finns trots allt med i den walesiska truppen i de kommande Nations League-matcherna. Wales ställs mot Finland i Nations League på onsdag om en dryg vecka.

Bale som på klubbnivå spelar för Tottenham skadades på söndagen i Premier League-matchen mot West Bromwich. Bale höll en ispåse mot vristen då han blivit utbytt i den matchen. I oktober hindrade en knäskada Bale från att spela i landslaget.

Tränaren Robert Page bekräftar för Reuters att Bale finns med i landskamperna mot USA, Irland och Finland. Wales tvingas ändå klara sig utan sin egentliga landslagstränare Ryan Giggs som greps tidigare i november för misshandel av sin flickvän.

I Giggs frånvaro är det Page som har tränaransvaret. Enligt honom har Wales alla sina spelare tillgängliga med undantag av Aaron Ramsey från Juventus och Ben Cabango från Swansea.

Wales-Finland kan avgöra gruppsegern

Wales möter USA i en träningslandskamp före de två Nations League-matcherna. Sedan väntar Irland på söndag och Finland nästa vecka på onsdag.

Matchen mellan Wales och Finland är toppmöte i Finlands grupp i Nations League. Wales leder gruppen med en poäng före Finland efter fyra matcher. I ländernas första möte vann Wales över Finland med 1-0 i Helsingfors i september.

Diskussion om artikeln