Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jon Rahm imponerade inför The Masters med mirakulös hole-in-one längs med vattnet – kunde inte tro sina ögon: "Det är galet!"

Från 2020
Jon Rahm är en av favoriterna i golftävlingen The Masters Tournament.
Bildtext Jon Rahm är en av favoriterna i golftävlingen The Masters Tournament.
Bild: ERIK S. LESSER / European Pressphoto Agency EPA

Världstvåan Jon Rahm siktar på att få dra på sig den anrika gröna kavajen som vinnare i årets The Masters Tournament i golf. Själva tävlingen startar på torsdag men de förberedande träningarna har gått minst sagt strålande för spanjoren Rahm.

I måndagens träningar gjorde Jon Rahm en hole-in-one på fjärde hålet med en järnfemma.

Dagen efter lyckades han med samma bedrift på 16:e hålet, den här gången med en järnfyra – efter att bollen studsat fyra gånger på vattenytan på dammen mellan tee och hålet.

– Det är galet! En andra hole-in-one den här veckan, kommenterade Rahm enligt nyhetsbyrån AP.

– Endera är det något speciellt på gång eller så tar min tur slut nu, sade Jon Rahm och syftade på turneringen som startar på torsdag i Augusta i den amerikanska delstaten Georgia.

– Jag visste att det blir en speciell vecka i och med att det är min födelsedag. Jag hoppas att det är början på en massa trevliga saker, sade Rahm som fyllde 26 år i tisdags.

Spanjorer trivs i Augusta

Rahms mål är att upprepa den bragd som hans landsmän Seve Ballesteros (två gånger), José María Olazábal (två gånger) och Sergio Garcia (en gång) klarat av tidigare: att vinna Masters och få klä på sig den prestigefulla gröna kavajen som vinnaren fått bära alltsedan 1959.

– Spanien har en stark historia här med tre stora mästare som alla är mina idoler. Fem gånger har den gröna kavajen gått till Spanien. Hoppas att jag kan bli den sjätte, sade Rahm enligt AP.

Diskussion om artikeln