Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tuukka Rask har tränarens förtroende efter slutspelsavhoppet – saken är nu utagerad: ”Vi gör oss redo att vinna”

Från 2020
Tuukka Rask är en stark kandidat för priset som slutspelets bästa spelare.
Bildtext Tuukka Rask.
Bild: Greg Thompson/Icon Sportswire/AOP

Tuukka Rask har en given plats i Boston Bruins nästa säsong. Det säger tränaren Bruce Cassidy som nu berättar att man hanterat det som hände i somras. Vi går vidare, säger han.

Tuukka Rask chockade en hel ishockeyvärld då han lämnade bubblan mitt under pågående slutspel i somras. Många fans var ursinniga och kritiserade Rask för att han åkte hem till till Boston.

Senare visade det sig att hans dotter behövde läkarvård och det var därför han lämnade slutspelsbubblan.

– Jag vet att jag fattade rätt beslut, sa Rask själv i sin första intervju om avhoppet för en dryg månad sedan.

Han gjorde då också klart att han vill stanna kvar i Bruins som han kontrakt med över den kommande säsongen. Och Rask ingår i klubbens planer säger tränaren Bruce Cassidy.

– Vi har hanterat allt som hände i bubblan. Vi går vidare och gör oss redo att vinna nästa säsong. Det inkluderar vår målvakt. Tuukka kan tala för sig själv, men jag tror att han bara vill hoppa in i målet igen och spela hockey.

– Förmodligen är ingen annan spelare lika exalterad att spela igen. Han skulle säkert säga att han fortfarande är samma målvakt som förra säsongen och att han är redo, säger Cassidy enligt NHL:s webbplats.

Boston Bruins har just nu storstjärnorna Brad Marchand och David Pastrnak på skadelistan. Båda opererades i september och väntas vara tillbaka i spel i januari respektive februari.

NHL siktar på att starta nästa säsong den 1 januari.

– Jag antar att vi är optimistiska angående deras rehabilitering. Det är svårt att förutspå när de kommer att spela igen eftersom vi inte vet när vår första match är. Vi räknar med att de är tillbaka i början av säsongen men jag kan inte säga exakt innan vi fått spelschemat, säger Cassidy.

Diskussion om artikeln