Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Oturen fortsätter att grina norska längdstjärnan i ansiktet – missar hela säsongen

Från 2020
Ingvild Flugstad Östberg korsar mållinjen.
Bildtext Ingvild Flugstad Østberg har haft ett otursförföljt år.
Bild: AOP

Ingvild Flugstad Østbergs oflyt bara fortsätter. Den norska längdstjärnan har haft både skade- och hälsobekymmer de senaste åren och nu tvingas hon stå över hela den kommande säsongen. I stället siktar hon helhjärtat mot vinter-OS i Peking 2022.

Problemen började hopa sig för norskan efter succésäsongen 2018–2019 då hon vann den totala världscupen och tog fem medaljer i VM i Seefeld.

Hennes säsongsstart för ett drygt år sen sköts upp eftersom hon inte uppfyllde kraven i det norska skidförbundets hälsointyg. Hon gjorde comeback i och med Tour de Ski men kunde inte fullfölja världscupsäsongen eftersom hon ådrog sig en hälskada i samband med världscupen i Lahtis.

I somras kom följande motgång. En ny belastningsskada hade uppstått i hälen i samband med rehabträningen.

Nu kastar han hon in handduken för hela vintern.

– Tyvärr kommer jag inte åka skidor den här säsongen, vilket naturligtvis är tråkigt. Det är ju vad jag jobbar hårt för varje dag och vad jag älskar att göra. Det är ingen tvekan om att jag kommer att göra mitt bästa för att komma tillbaka starkt, skriver hon i ett pressmeddelande.

Siktar på OS 2022

Den 30-åriga Ingvild Flugstad Østberg har vunnit två OS-guld i stafett och ett silver i sprint. Nu siktar hon att få bukt på sina hälsobekymmer och komma tillbaka starkare till OS-säsongen 2021–2022.

– Jag kommer att arbeta för att komma tillbaka till det som ger mig den bästa energin i världen – att tävla på skidor – genom att justera träningen och se till att näringsintaget är tillräckligt bra över tiden, säger Østberg i ett pressmeddelande.

Diskussion om artikeln