Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Brasilien tog tredje raka segern i VM-kvalet – nu väntar ”krig” mot rivalen Uruguay

Från 2020
Brasilianska spelare firar efter segern över Venezuela.
Bildtext Brasilien har inlett VM-kvalet med tre raka segrar.
Bild: EPA/Fernando Bizerra Jr

Roberto Firmono blev matchvinnare för Brasilien när laget slog Venezuela med 1–0 i det sydamerikanska VM-kvalet. De femfaldiga världsmästarna är det enda laget med full pott i kvalet.

Brasilien gjorde åtta mål i de två första matcherna, men när VM-kvalet fortsatte under natten till lördagen blev det bara en fullträff mot nästjumbon Venezuela.

Roberto Firmino stötte in segermålet i den 67:e minuten. Målet kom efter att Darwin Machis misslyckats med en rensning.

– Vi gjorde ett misstag och det blev kostsamt, säger Venezuelas mittfältare Luis Mago efter matchen enligt nyhetsbyrån Reuters.

Segern var den tredje raka för Brasilien som nu blickar mot ett intressant möte nästa vecka. Då ställs man mot rivalen Uruguay.

– Vi vet att matcherna mot Uruguay alltid är krig. Vi måste förbereda oss ordentligt eftersom det blir en tuff match. De är ett starkt lag med en bra defensiv och mycket kvalitet, säger den brasilianske backen Marquinhos.

På fredagskvällen tog Uruguay tre poäng då man besegrade Colombia med 3–0. Edinson Cavani, Luis Suarez och Darwin Nunez gjorde målen i segermatchen. Uruguay har vunnit två av de tre inledande matcherna och ligger på fjärde plats i gruppen.

– Uruguay tog en viktig seger men vi vet vad vi är kapabla till. Vi kommer att få mycket ytor och på det sättet kan vi skapa målchanser, säger mittfältaren Allan.

Resultat, VM-kval:

Colombia – Uruguay 0–3 (0–1)
5´ 0–1 Edinson Cavani
54´ 0–2 Luis Suarez straff
73´ 0–3 Darwin Nunez

Chile – Peru 2–0 (2–0)
20´ 1–0 Arturo Vidal
35´ 2–0 Arturo Vidal

Brasilien – Venezuela 1–0 (0–0)
67´ 1–0 Roberto Firmino

Diskussion om artikeln