Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

SIF-herrarnas nye coach Marcus Sjöstedt om tränarbytet: "Det kunde ha skötts bättre"

Från 2020
Marcus Sjöstedt pekar med handen.
Bildtext Marcus Sjöstedt ledde SIF:s handbollslag i matchen mot GrIFK på lördagen.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Sjundeå IF:s nye tränare Marcus Sjöstedt är inte helt övertygad om hur föreningen skötte tränarbytet tidigare i veckan. Hans lag fick ändå en smakstart och slog Grankulla IFK i en dramatisk match.

Sjundeå IF:s herrlag fick en nygammal tränare i början av veckan då klubbens styrelse sparkade Teddy Nordling. Den tidigare andretränaren Marcus Sjöstedt fungerar nu som chefstränare för laget.

Sjöstedt och nye andretränaren Toni Seijo fick en flygande start då deras SIF besegrade Grankulla IFK med 26–23 lördagen den 14 november.

– Beskedet om tränarbytet kom överraskande för mig. Vi har hunnit med ett par, tre träningar före matchen mot Grankulla IFK.

SIF:s Igor Trajkovski tränger sig förbi Granis Fredrik Forss och Richard Sundberg.
Bildtext SIF:s Igor Trajkovski tränger sig förbi Grankullas Fredrik Forss och Richard Sundberg i matchen på lördagen.
Bild: Patric Westerlund / Yle

– Vi har försökt koncentrera oss på handbollsmässiga saker medan andra fått sköta politiken eller vad det nu sedan händer i bakgrunden, säger Sjöstedt och konstaterar att hans jobb nu är att försöka föra handbollslaget framåt.

"Funnits en viss turbulens"

Teddy Nordling säger att han blev väldigt överraskad och förvånad över att han fick sparken.

Sjöstedt säger att han blev överraskad över tränarbytet, men fortsätter med att det funnits en viss turbulens inom herrlaget i Sjundeå IF.

– Sten Maasalu slutade hos oss i höstas och där kan ju orsaken ligga att det funnits en viss oro i bakgrunden. Svårt att säga, säger Sjöstedt.

Jag kommer ju från Sjundeå och har bott här här i nästan tjugo år, så visst har jag svårt att lämna föreningen i sticket

― Marcus Sjöstedt

Han säger att det inte var självklart för honom att fortsätta som tränare efter att tränaren Teddy Nordling och fysiktränaren Ville Schoultz fick lämna klubben.

– Nej, det kan jag inte säga. Visst funderade jag en stund och samtidigt är jag ju anställd av föreningen att göra andra uppgifter.

– Jag kommer ju från Sjundeå och har bott här i nästan tjugo år, så visst har jag svårt att lämna föreningen i sticket, säger han.

"Kunde ha skötts på ett bättre sätt"

Han är inte riktigt övertygad om sättet som föreningen hanterade den här affären.

– Det är klart att det skulle ha kunnat skötas på ett bättre sätt. Men gjort är gjort och nu ser vi framåt, säger Marcus Sjöstedt.

För Sjöstedt och hans mannar fortsätter serien först om knappt två veckor, den 27 november, med en bortamatch mot Åbo IFK.

Nye SIF-tränaren Marcus SJöstedt vill blicka framåt

2:07

Diskussion om artikeln