Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK:s handbollsherrar besegrade coronasargat HC Tallinn – hemmatränaren: "Om vi tillåter HIFK att göra 38 mål så finns det ingenting att snacka om"

Från 2020
Niclas Ahlgren spelar handboll.
Bildtext HIFK:s Niclas Ahlgren klev fram då matchen stod och vägde.
Bild: Handbollförbundet/Newspix24/Kalle Parkkinen

I handbollsligan spelades en match på söndag då HIFK fick med sig två poäng från sin resa till Estland. Matchen stod inledningsvis och vägde, men i slutet av första halvlek gjorde HIFK och Niclas Ahlgren ett ryck och hemmalaget fick aldrig kontakt.

Matchinledningen var jämn. Det stod 9–9 efter 20 spelade minuter, men i slutet av första halvlek gjorde bortalaget HIFK ett ryck och hade 15–11 i halvtidsvilan. Det var Niclas Ahlgren i HIFK som klev fram och gjorde fyra av lagets fem sista mål i halvleken.

Ahlgren fortsatte att producera i början av andra halvlek. Då HIFK fick från 10–9 till 17–11 noterades Ahlgren för hela sex HIFK-mål.

Tallinn lyckades aldrig få kontakt och HIFK:s segersiffror skrevs 38–29.

– Om vi tillåter HIFK att göra 38 mål så finns det ingenting att snacka om. Men att vi var utan fyra landslagsspelare spelade förstås in, sa Tallinns chefstränare Taavi Tibar enligt handbollsförbundet.

De estniska spelarna var i coronakarantän efter landslagsspel.

"Defensiven måste förbättras"

HIFK:s tränare Jaakko Horelli var i det stora hela nöjd – även med resultatet.

– Vi gjorde många mål. Förstås, vi saknade en spelare och Tallinn fyra spelare på grund av corona. Vi visste att det inte skulle bli någon lätt match, dels eftersom vi var tvungna att resa, dels på grund av läget i truppen. Vi var bra och professionella. Defensiven måste förbättras lite.

För HIFK är segern säsongens tredje på sju matcher och Helsingforslaget är ligafemma.

Tallinns saldo är mindre smickrande. Laget har noll poäng efter åtta spelade matcher.

Resultat:

Tallinn–HIFK 29–38 (11–15)

Tallinn: Andrej Vakhnovitj 8, Mikk Pinnonen 7, Dmytro Turtjenko 7, Rauno Aus 3, Martin Kalvet 1, Marek Karu 1, Markus Kask 1, Kalev Kütt 1.

HIFK: Vladimir Knopinskij 11, Niclas Ahlgren 9, Sten Maasalu 6, Erkka Näntö 6, Kristian Jansson 3, Viktor Grönmark 1, Oscar Udd 1, Samuli Vihavainen 1.

Publik: 52 åskådare