Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Vem tycker du är värd en fest i år? Tipsa om vem som borde bjudas till Sonjas och Mårtens förfest på självständighetsdagen

Från 2020
Programmet är inte längre tillgängligt
Tipsa! Vem ska få vara med på förfest med Sonja och Mårten på självständighetsdagen? - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

I år är alla finländare inbjudna på självständighetsdagsfest på Yles kanaler. Svenska Yle specialsatsar med att sända en förfest inför kvällens huvudsändning. Nu behöver värdarna Sonja Kailassaari och Mårten Svartström din hjälp med att bjuda in någon som verkligen är värd en fest!

Årets fest på slottet ser inte ut som tidigare år, men fest blir det likväl!

Programvärdarna Sonja Kailassaari och Mårten Svartström inleder firandet med Svenska Yles specialsatsning för i år – en förfest som sänds innan kvällens huvudsändning tar vid. Det blir bubbel, musik och umgänge i bästa hemmafestanda.

Gäster under förfesten är bland andra författaren Monika Fagerholm och skådespelaren Mimosa Willamo. Kocken Micke Björklund ger sista minutens plockmatstips och grafikern Kasper Strömman har sållat fram oväntade källor till nationell stolthet.

Svenska Yles redaktör på slottet, Daniel Olin, gör också ett blixtbesök innan taxin åker vidare mot huvudfesten.

För musiken står Emma Klingenberg som tolkar visdiktaren Tove Jansson.

Men vi behöver också din hjälp med gästlistan!

Vem vill du se på förfesten? Tipsa!

Finns det någon som du tycker har gjort en fin insats i år, på ett lokalt plan, för samhället i stort eller för miljön? Eller varför inte till och med någon som påverkar internationellt!

Kanske det finns någon som du tycker har utmärkt sig inom kultur, vetenskap, entreprenörskap eller idrott? Eller kanske du känner någon som helt enkelt är en så bra typ att den förtjänar en fest!

Personen kan vara känd, men behöver inte vara det. Personen kan också medverka per videosamtal, vilken öppnar upp för gäster som befinner sig utomlands.

Skicka in ditt förslag senast den 24 november med en kort motivering.

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Förfesten med Sonja & Mårten sänds på självständighetsdagen, den 6 december 2020 kl. 18.30 på Yle Fem och Yle Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln