Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Elisabeth Kajander får en viktig roll i att utveckla vårdreformen i Västnyland

Från 2020
Elisabeth Kajander med havet och sandstrand i bakgrunden.
Bildtext Elisabeth Kajander har varit grundtrygghetsdirektör i Hangö sedan år 2013.
Bild: Yle/Taisto Lapila

Hangös grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander kommer under det närmaste året att på heltid jobba med den västnyländska vårdreformen.

Hon har utsetts till projektchef och kommer att vara med och förbereda Västra Nylands välfärdsområde inför vårdreformen.

Hon kommer att representera det västra området inom Västra Nylands välfärdsområde och också jobba med att utveckla den svenskspråkiga servicen.

Stor vårdcentral vid Raseborgs sjukhus

Målet är planera en omfattande vårdcentral i anslutning till Raseborgs sjukhus. Centralen ska producera närservice till kommunerna i närområdet.

Elisabeth Kajander har under de senaste åren deltagit i flera arbetsgrupper och utvecklingsprojekt i anslutning till vårdreformen. Det här har hon gjort vid sidan av sitt jobb som grundtrygghetsdirektör i Hangö.

Nu ansöker Kajander om att få vara tjänstledig från sitt jobb vid Hangö stad för att på heltid kunna vara projektchef och jobba med vårdreformen.

Tjänstledig över ett år

I första hand ber Kajander att få vara tjänstledig från och med början av december i år till slutet av december nästa år.

Beroende på hur arbetet med vårdreformen framskrider kan det hända att det tidsbundna jobbet förlängs.

Hangö stadsstyrelse ska på måndag (16.11) ta ställning till att bevilja Elisabeth Kajander tjänstledigt till slutet av nästa år. Samtidigt ska styrelsen fatta beslut om att ledigförklara hennes tjänst under samma tid.

Vårdreformen innebär att Finland delas in i 21 välfärdsområden.

Till Västra Nylands välfärdsområde hör Esbo, Hangö, Ingå, Grankulla, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg och Sjundeå, samt vård- och omsorgssamkommunen Karviainen som består av Högfors och Vichtis.

Västra Nylands välfärdsområde ansvarar för att utveckla vården på svenska.

Diskussion om artikeln